Bezoeker legt Hans Weevers vuur aan de schenen tijdens Apeldoorn Direct Debat

Woensdag 19 maart 2014

Door StrangeArt

StrangeArt

Apeldoorn Direct organiseerde een politiek debat met lijsttrekkers. Het was een inhoudelijk goed debat, lijsttrekkers werden geconfronteerd met een aantal stellingen. Aan de orde kwamen het ondernemersfonds, leegstand problematiek, initiatie van culturele initiatieven en de invulling van zorgtaken. Er volgde een leerzame en inhoudelijke discussie, duidelijk werd waar de verschillende politieke partijen voor staan.

De bezoekers kregen de mogelijkheid om vragen te stellen aan de lijsttrekkers. Ik ging nogal persoonlijk in op de lijsttrekker van seniorenpartij: Hans Weevers. Die Hans brabbelde maar wat. Hij was totaal niet ter zake kundig. Over gezondheid was het enige statement van de seniorenpartij dat je beter 5 goede maaltijden per week kunt eten dan zeven slechte.

Aan het slot van het debat verweet ik de lijsttrekker van de seniorenpartij een gebrek aan integriteit. Hij zou bejaarden oplichten en 2400 euro van een senior proberen te verduisteren. Hans Weevers kon het allemaal uitleggen, iets met een dertig dagen termijn. Ik heb het niet echt begrepen.

Ik bood mijn excuses aan de organisatie aan en verdedigde me met de woorden: “Sorry ik ben zelf niet integer, maar verwacht wel van politieke vertegenwoordigers dat deze integer zij. Trouwens, de raad heeft geen behoefte aan Lijsttrekkers, de raad heeft behoefte aan mensen met een maatschappelijke drive, personen die de maatschappij willen verbeteren en niet in de raad gaan zitten om de eigen portemonnee te spekken”.

Uit een artikel in De Stentor blijkt dat nummer twee en drie op de lijst de (wel erg jonge) schoonzoons zijn van Hans Weevers. Mocht men als politieke partij een strafbaar feit plegen, dan wordt het voor Fred Teeven als de hoogste baas van justitie wel erg gemakkelijk: het familiebedrijf krijgt de status van criminele organisatie.

De foto: Hans Weevers, lijsttrekker lijst 12, Verenigde Senioren Partij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!