Snapshot: fontein en oranjefeesten

Maandag 27 april 2020

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Hebben we een Kwartjesfontein en dan doet-ie niet wat-ie doen moet: spuiten. Al wekenlang en niemand weet waarom. Juist leuk, zo’n werkende fontein. Vrolijkt sombere dagen op, ook al zijn ze zonnig.

Sinds Koninginnedag 1932 (Wilhelmina was jarig op 31 augustus) stond het kunstwerk van Pieter Puype in het Oranjepark. Vijftig jaar na dato verdween de fontein – hij dankt z’n naam aan een spaaractie onder de burgerij – naar de opslagloods van de gemeente. De Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM) haalde ‘m uit de vergetelheid en vond na een restauratie ruim 10 jaar geleden een plek in wat nu het Verzetsstrijderspark heet.

Oudere Apeldoorners spreken altijd nog van Marialust, met z’n kermis hét epicentrum van Koninginnedag (30 april). En natuurlijk het vuurwerk. Nu hebben we corona en verder niets. Geen feest in de stad en in het park geen spuitende fontein. Aan dat laatste kunnen we wat doen. Opnieuw actievoeren?

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!