Snapshot: Tussen Pasen en Pinksteren

Zaterdag 25 april 2020

Door Redactie

Christus in triplo. Emiel Bruggeman is als voormalig misdienaar al zijn leven lang geboeid door Bijbelse verhalen. Maar hij is al lang geen trouwe zoon meer van de Kerk van Rome. ,,Het verhaal kan mij raken, de religieuze lading absoluut niet.” Zijn meest recente beelden is een serie van Jezus in 3 gedaanten. ,,Met vleugels heeft hij zijn kruis verlaten om de mensen in deze zware tijden van zo dichtbij mogelijk van steun te voorzien.”

Beeld 2 is een Christus in ruste. ,,Hij mag even uitblazen”, nu de kerken toch leeg zijn”, aldus de kunstenaar. In beeld 3 zien we de kunstenaar terug die graag schuurt, maar niemand echt pijn wil doen. ,,Deze Christus is wat overmoedig nu hij denkt dat hij Epke Zonderland is.”

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!