Smoesjes boeit veel kinderen met Plaza Patatta

Maandag 8 november 2010

Door Stadsmens

De bovenzaal van boekhandel Nawijn en Polak werd gisteren overspoeld door ongeveer 50 kinderen en hun ouders. Ze kwamen voor de voorstelling ‘Plaza Patatta”door theatergroep Smoesjes. De voorstelling werd georganiseerd naar aanleiding van de uitgave van het boek

“Het geheim van Plaza Patatta”van de Apeldoornse schrijfster Nanda Roep.” Drie delen uit de Plaza Patatta serie gebundeld in een mooie gebonden omnibus. Nieuw is dat de illustraties werden gemaakt door Nanda’s partner, de cabaretier Silvester Zwaneveld. Hij debuteert hiermee als illustrator.

De meiden van Smoesjes wisten met een leuke interactieve voorstelling de kinderen al snel aan zich te binden en mee te nemen naar de wereld van het kinderrestaurant Plaza Patatta. De twee dames van Smoesjes speelden de rol van Luna en Lotte, de hoofdrolspelers uit de serie. Zij vinden het geweldig dat hun vader het kinderrestaurant Plaza Patatta heeft geopend. Maar hij kan echt niet koken! Alles wat hij bedenkt is supervies. Ze kunnen beter zelf gaan koken. Maar daar hebben ze eigenlijk geen tijd voor want ze beleven altijd weer een nieuw spannend avontuur.

Smoesjes het er zichtbaar plezier in. De liedjes uit de voorstelling werden afgewisseld met hilarische stukjes acteerwerk. Samen met de kinderen, van wie er een aantal ook een rol in de voorstelling kreeg, werd toegewerkt naar het hoogtepunt van de voorstelling: de opening van het restaurant met een lekkere traktatie. Smoesjes bezorgde de kinderen en hun ouders een hele leuke, gratis middag.

(foto’s: D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!