Sociaal bewogen foto’s van Roelof Rump

Maandag 7 mei 2018

Door David Levie

Als Roelof Rump ergens zijn foto’s exposeert is de belangstelling doorgaans groot. De fotograaf weet door zijn bevlogenheid mensen aan zich te binden. Of ze zich nu aan de rand van de samenleving bevinden of zijn opgeklommen tot wethouder, ze hebben waardering voor het werk van de man wiens sociale betrokkenheid van zijn werk afdruipt.

Momenteel zijn 25 foto’s van zijn hand in de catacomben van het stadhuis te zien. Een bloemlezing van foto’s die veel bladzijden vullen in het boek ’BUITENSPEL, en van de radar verdwenen’ dat hij samen met hulpverlener Marco Betman  een jaar geleden uitbracht.  Betman gaat in dienst van de gemeente als hulpverlener de straat op om mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben op te zoeken en zo nodig bij te staan. Zo ook jongeren tot 23 jaar die op het punt staan om definitief af te haken en letterlijk van de maatschappelijke radar dreigen te verdwijnen.

Toch spreekt er uit de foto’s van Rump ook hoop. Want er zijn jongeren die weer binnenboord worden gehaald en  alsnog een plekje in onze reguliere samenleving weten te vinden. Al dan niet voorzien van een diploma. Wethouder Ben Bloem sprak vandaag (7 mei) tegen van het vallen van de avond mooie woorden evenals voorzitter Greet Bouman van Stimenz, de instelling voor sociaal werk op de Veluwe.

En Roelof Rump? Hij glom. De Apeldoorner kwam ook nog eens handen tekort om de handen van alle aanwezigen te schudden. Wie de foto’s wil zien loopt tijdens kantooruren en op koopavonden gewoon de trap af van de zogeheten Burgerzaal, de ontvangst- ontmoetingsplaats van het stadhuis. Tot eind mei blijft het werk van Roelof Rump daar hangen.


Filmpje: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!