WSV eenvoudig naar winst tegen K.O.S.C.

Dinsdag 24 februari 2015

Door Eddy van der Poel

© WSV Apeldoorn

Bij de start van het seizoen bestond de selectie van het eerste elftal van WSV uit 20 gepassioneerde spelers. Zondagmiddag waren er daarvan, door verschillende oorzaken, precies 11 beschikbaar. Dat de selectie over gelijkwaardige spelers beschikt bewezen deze 11 man. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten zij er geen twijfel over bestaan hoe ze de tegenstander van hedenmiddag moesten bestrijden. Doelpunten maken. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Al in de derde minuut was het Jamarro Diks, die de doelman van KOSC uit Ootmarsum het nakijken gaf. Een mooie aanval over de linker kant van het veld eindigde met een goeie pass van Gino de Zeeuw in de voeten van de volledig vrijstaande Jamarro en deze hield het hoofd koel en scoorde met een droge, goed gerichte trap. In de 21ste minuut was het Ifè Oduguwa, die een fraaie voorzet van opnieuw Gino prima binnenkopte en daarmee de voorsprong verdubbelde. Tot rust bleef het daarbij.

Na rust was de eerste kans voor Olaf Kluitenberg. Geheel vrijstaand mikte hij echter te hoog en schoot over. De uittrap van de doelman van KOSC werd door het middenveld naar voren gespeeld en daar stond Stijn Bruns, die dwars door de defensie van WSV heen soleerde en de bal onhoudbaar voor Michiel van Cranenburgh binnen schoot: 2-1. Daarmee bracht hij de spanning terug in de wedstrijd.

Dit duurde niet lang want in de 59ste minuut mocht WSV een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied. De vrije trap, genomen door Gino de Zeeuw, raakte de muur en dreigde over de achterlijn te gaan. Dat gebeurde echter niet, omdat Jeffrey Joostema achter alle verdedigers om sloop, de bal oppikte en binnenschoot 3-1. De honger naar meer was nog niet gestild. Het was even later Gino zelf die een vrije trap van net buiten het strafschopgebied ineens in de touwen joeg 4-1.

En nog was het niet genoeg. Jeffrey Joostema is onze linksachter en toen hij scoorde, dacht onze rechtsachter: “dat kan ik ook”. En nog veel mooier. Met een pegel van grote afstand bracht hij de fans in vervoering, en niet alleen onze fans maar ook die van de tegenstander. Wat een doelpunt en wat een overwinning!

Het gevoel van deze fantastische overwinning nemen we mee naar volgende week. Dan wacht koploper Tubantia in Hengelo Overijssel. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.

 

Eindstand: WSV – K.O.S.C.  5 – 1

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!