Soosreunie 2023 staat voor de deur

Donderdag 12 oktober 2023

Door Redactie

De Soosreunie, het jaarlijkse feest voor Apeldoorners met soos-verleden, staat deze november weer op de agenda. De avond is een muzikale reis terug in de tijd. Het evenement verhuist dit jaar naar een nieuwe locatie, Het Vierhuis. Medeorganisator Gerrit van Cotthem vertelt meer over het Apeldoornse evenement.

Locaties

De reünies worden in Apeldoorn al jaren gehouden, zo vertelt Gerrit: “Het is de 16de reünie. Met de lockdown/corona zijn we er drie jaar tussenuit geweest, anders was dit de 19de editie geweest. We hebben vele soos-evenementen gedaan en haalden grote bands naar Apeldoorn samen met Ton van Laarhoven, Louis Bouwmeester en Hans van der Hoeff. We zijn bijna twintig jaar geleden met de reünies begonnen, in de aula van Cortenbosch. Hier hebben we zo’n acht jaar vertoeft. Daarna zijn we naar Wensink DanceMasters verplaatst, om twee jaar later op het Zwitsalterrein uit te komen,” vertelt Gerrit. De prijzen op het Apeldoornse evenementen terrein werden iets te gortig. “Gelukkig komt, na een aantal edities in Sprengeloo, Het Vierhuis op het pad van de organisatie,” vertelt Gerrit

Midden in Apeldoorn

Het Vierhuis bevindt zich op het terrein van ‘s Heeren Loo en heeft daarmee een centrale ligging in het midden van Apeldoorn. Gerrit is tevreden met de nieuwe locatie: “De locatie is super. We hebben beschikking over twee grote podia en een loungeruimte waar men even bij kan kletsen. Soms hebben de bezoekers elkaar veertig jaar niet gezien. Bij een voorgaande editie waren twee meiden, uit Apeldoorn en Klarenbeek. De vrouw uit Klarenbeek logeerde vroeger elk weekend, na het stappen bij soos, bij het meisje uit Apeldoorn. Ze kwamen elkaar weer tegen op de reünie en hebben de hele avond gekletst. Er komen nu ook veel kinderen mee, die ook wel eens willen zien hoe papa of mama vroeger een feestje vierden.”

Gerrit hoopt in de toekomst op nog vele mooie evenementen: “Dat hopen wij wel. Zolang gezondheid het toelaat, hoop ik zo lang mogelijk door te gaan.”

Line- up

De Soosreunie 2023 biedt een mix van muziekstijlen, met bands als Groove on the Roof (soul, funk, disco), Kick Some Kinks (The Kinks tributeband), PartyMatic (hits van vroeger en nu), More Life (covers van bands uit de jaren 60 en 70) en Hofnar Blues (akoestische blues). De Soosreunie is niet alleen voor bezoekers van de bekende sociëteiten uit de jaren 60 en 70, maar voor iedereen die van muziek uit die periode houdt. Op het terrein zijn voldoende parkeerplaatsen en mogelijkheden om de fiets te stallen.

Bekijk de volledige line-up op de site van Soosreünie.

Tickets en meer

De reünie begint, zaterdag 4 november, om 19.30 uur en eindigt om 00.00 uur, neem voor tickets een kijkje op Eventbrite of bij een van de deelnemende winkels.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!