Southern Blues Rock door de Amerikaanse Allen- Forrester band aankomend weekend in Bluescafé

Dinsdag 31 mei 2022

Door William Lindner

De Amerikaanse Allen-Forrester Band staat vrijdag 3 juni  op het podium van Het Bluescafé. Een concert om naar uit te kijken. De liefhebbers van een heerlijke portie opzwepende mix van frisse bluesrock en melodieuze southern rock komen beslist aan hun trekken.

Na twee succesvolle tours in 2019 en 2021 en een reeks concerten in New York, komt de Allen-Forrester Band http://www.allen-forresterband.com terug naar Europa.
Een samenwerking tussen de New Yorkse gitaristen zanger/gitarist Josh Allen en lead gitarist Ben Forrester. Beïnvloed door de pioniers van de Southern rock de Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Marshall Tucker, geven de twee een nieuwe draai aan het klassieke twin- gitaargeluid en combineren hun invloeden tot een opzwepende mix van frisse bluesrock en melodieuze southern rock.

Hun liveshows zijn niet alleen een showcase van verfijnde gitaarriffs en Josh’s bluesy verweerde stem, maar ook van het speel- en improvisatieplezier van de hele band. De Duitse ritmesectie met Hendrik Herder op bas en Matthias Böhm op drums completeren het moderne, maar tijdloze geluid van de band.

Een kaartje kost €10,- en is te reserveren via e-mail: info@bluescafe.nl Aanrader.

Hier een voorproefje van wat je onder andere kan verwachten:

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!