Speuren en paddenstoelen verkennen in stadspark Berg & Bos

Donderdag 28 september 2023

Door Tristan Zandstra

Het IVN organiseert meerdere uitjes in stadspark Berg & Bos aan. Op zondag 15 oktober zijn er twee paddenstoelexcursies. Woensdag 18 oktober is er een speurtocht georganiseerd voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Ook dit vindt plaats in het park.

Speurtocht

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze speurtocht, die vol zit met feitjes over bomen, paddenstoelen en andere natuurelementen. Het belooft een leerzame en leuke ervaring te worden. Kinderen krijgen zo de kans op de natuur op een speelse maar leerzame manier te ontdekken

Paddenstoelexcursie

Op zondag 15 oktober zijn er twee paddenstoelexcursies georganiseerd. De excursies worden 2 keer gedaan en duren 2 uur per keer. Tijdens de excursie worden meerdere paddenstoelen bekeken en zal hier informatie over verteld worden, ook wordt de relatie tussen paddenstoelen en bomen uitgelegd.

Een beloning 

Na afloop van de speurtocht krijgen alle deelnemende kinderen een attentie als dank voor hun deelname. Het is een gelegenheid voor kinderen om meer te leren over de natuur en hun enthousiasme voor het buitenleven te vergroten.

Meer informatie

IVN-leden, ouders, begeleiders en kinderen tot 4 jaar kunnen kosteloos deelnemen aan dit evenement. Meer informatie en aanmelden kan je vinden op de website van IVN Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!