‘Spin off’ van Fiddler On The Roof door het dak?

Maandag 16 april 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Thomas Acda zal de toeschouwer meenemen in de rol van Tevye in de meeslepende musical Fiddler On The Roof, met het welbekende nummer ‘If I Were A Rich Man’. Vanaf morgen, dinsdag 17 april, gaat de langstlopende voorstelling in Orpheus van start.

Het verleden leert dat bezoekers uit het hele land naar Apeldoorn komen en Apeldoorn Direct is benieuwd naar de effecten, oftwel de spin off, ervan op de horeca. Of het effect heeft op de restaurants, is niet te zeggen. Over die voor de hotels maakten wij een rondje langs de velden.

De grote hotels als Keizerskroon en de Cantharel kunnen dit niet zeggen. Soms horen ze na afloop wat de reden was van een overnachting, maar meestal niet. Fletcher Hotel Apeldoorn (voorheen Nieland) geeft aan dat dit wel eens zo is. Bij de voorstelling van 17 april is dat niet het geval: ,,We zitten helemaal vol met zakelijke gasten”, aldus de bedrijfsleider.” Ook Bed & Breakfast Villa Sonnevanck kan niet bevestigen of hun gasten voor de voorstelling komen: ,,We zitten wel vol en er overnachten Amerikanen en Engelse gasten bij ons.” Of ze voor de voorstelling komen, is bij de eigenaar Joke niet bekend.

De reden waarom gasten een overnachting boeken is geen vanzelfsprekende informatie die hotels van hun gasten vernemen. We kunnen dan ook niet beamen of de boekingen door een bekende voorstelling in Orpheus door het dak gaan, ondanks dat de hotels goed zitten met hun boekingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!