Spoortunnel Osseveld eind april klaar

Donderdag 16 februari 2023

Door Redactie

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te brengen van de voortgang van de tunnelbouw bij winkelcentrum ’t Fort.

In de laatste nieuwsbrief  van de gemeente lees je hierover het volgende: “Op dit moment werken we aan de wanden van de onderdoorgang. Op een aantal plekken zijn er cortenstalen wanden geplaatst. Ook wordt er nog volop beton gestort. We kunnen inmiddels de onderdoorgang oversteken: dat maakt het werk een stuk makkelijker!

Naar verwachting gaat de nieuwe onderdoorgang aan de Laan van Osseveld eind april open. De komende maanden wordt hard gewerkt om de weg klaar te maken voor gebruik. We blijven daarbij afhankelijk van de weersomstandigheden; vooral in februari kunnen we nog te maken krijgen met vorst. We houden u uiteraard op de hoogte van de voortgang.

Na de openstelling is de Laan van Osseveld open voor alle verkeer. Wel vinden aansluitend nog wat afrondende werkzaamheden plaats.”

Martijn  van de firma Hegeman zegt daarover het volgende: “De belangrijkste werkzaamheden nu zijn het maken van de buitenwanden van de toeritten naar de tunnel. Daarvoor staat de bekisting nu klaar en zal in de komende weken het beton gestort worden. De landhoofden voor de fietsbrug zijn nu ook nagenoeg gereed. De bedoeling is dat 20 of 21 maart de fietsbrug wordt geplaatst.
Verder zijn we vooral ook bezig met het aanbrengen van het Cortenstaal op de wanden en de leuningen. Dat geeft al een heel mooi beeld van hoe het er straks definitief uit gaat zien.
Deze week is ook het zand aan de noordkant weggereden. Met uitzondering van het zand dat we nog nodig hebben.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!