Sportdag voor mensen met een visuele beperking in Apeldoorn

Woensdag 15 november 2023

Door Redactie

Midden december staat Apeldoorn in het teken van de Multi sportdag. Een speciaal evenement voor mensen met een visuele beperking. De organisatie, bestaande uit Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten Apeldoorn, onderdeel van Sportservice Apeldoorn (Accres). Belooft een dag vol sport, beweging en plezier voor zowel kinderen als volwassenen. De activiteiten vinden plaats op de FSG Campus in Apeldoorn en markeren tevens de start van het Multitalent Centrum.

Ontdek jouw sport

Tijdens de Multi sportdag krijgt iedereen vanaf zeven jaar de kans om verschillende sporten en bewegingsactiviteiten uit te proberen. Het doel is om mensen met een visuele beperking in contact te brengen met diverse sporten, zodat ze kunnen ontdekken welke sport het beste bij hen past. Daarnaast beoogt het evenement bewustwording te creëren bij sportverenigingen in Apeldoorn over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (kleine) aanpassingen soms nodig zijn. De variatie aan sporten omvat teamsporten, individuele sporten, handicap-specifieke sporten en reguliere sporten, zoals vecht- en verdedigingssporten, klimmen, fitness, fietsen, goalball en meer.

Zichtbaar Sportief

De Multi Sportdagen maken deel uit van het bredere project Zichtbaar Sportief. Een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke Visio, Bartiméus en de Oogvereniging). Het gezamenlijke doel is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te vergroten en belemmeringen weg te nemen.

Na afloop van de Multisport Dag zullen Gehandicaptensport Nederland, Uniek Sporten (Sportservice Apeldoorn) en deelnemende sportaanbieders deelnemers ondersteunen bij het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt. Zodat zij gestimuleerd worden om verder te sporten.

Praktische informatie

De Multi sportdag wordt gehouden op zaterdag 16 december bij FSG Campus, de sportdag duurt van 10.00 tot 17.00. Meer informatie kan je vinden op de website van Zichtbaar Sportief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!