Sportpenningen uitgereikt

Donderdag 3 juni 2010

Door Stadsmens

In een volle foyer van het stadhuis reikte sportwethouder Fokko Spoelstra gisteravond de Apeldoornse sportpenningen uit. Deze penningen worden tweemaal per jaar uitgereikt aan Apeldoornse sporters die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Apeldoornse sporters met een Nederlandse titel of een podiumplaats op een Europees of Wereldkampioenschap komen hiervoor in aanmerking. 

Diverse takken van sport waren vertegenwoordigd: (master)zwemmen, motorsport, bowls, dynamic tennis, zomerbiatlon, diverse vechtsporten zoals boksen, nunchaku, jiu jitsu, karate, maar ook atletiek en schermen. Enkele bekende Apeldoornse sporters die de penning uitgereikt kregen zijn karateka René Smaal (sportman van Apeldoorn 2009), atleten Gert Jan Wassink en Eelco Sintnicolaas en schermer Robbert Goossens (sporttalent van Apeldoorn 2009).

Spoelstra, als nieuwbakken wethouder nog niet volledig ingeburgerd in alle sporten, zegde toe regelmatig een kijkje te komen nemen bij de hem onbekende takken van sport om zo nog beter op de hoogte te zijn van wat er op sportgebied in de gemeente te doen is. (foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!