Sportplein Apeldoorn brengt gemeenschap in beweging

Maandag 22 mei 2023

Door Redactie

Bewegen is, zoals iedereen weet, super belangrijk. Sportplein Apeldoorn is een nieuwe, digitaal, platform dat sport en beweging in de gemeente Apeldoorn promoot. Het platform werd afgetrapt door oud-profvoetballer, en inwoner van Apeldoorn, Andy van der Meijde en wethouder Sport Sunita Biharie. Dankzij de app en website van Sportplein Apeldoorn, dat ontstaan is naar aanleiding van het lokaal Sport- en Beweegakkoord, is nu de wens in vervulling gegaan om al het sport- en beweegaanbod zichtbaar te maken voor elke Apeldoorner.

Bijzondere gast

De middag werd extra speciaal door de aanwezigheid van Andy van der Meijde. De gepassioneerde sportambassadeur deelde zijn liefde voor sport met het publiek: “Ik vind het heel belangrijk om te bewegen en vrij te zijn in je hoofd. Sommige mensen hebben last van faalangst of geen vertrouwen in zichzelf. Door het sporten komt er een stofje los in je hersenen dat je vertrouwen geeft, je voelt je goed. Het is belangrijk dat kinderen die de hele dag achter hun computer zitten, lekker naar buiten gaan. Dan voel je je goed en kan je heel de wereld aan!”.

Meer Apeldoorners in beweging

Op het Sportplein worden bezoekers uitgedaagd om deel te nemen aan diverse uitdagende activiteiten en sportieve spellen. Over het festivalterrein zijn 10 korte Beweeg Challenges te vinden waarmee bezoekers op een actieve manier kennis maken met Sportplein Apeldoorn. Decathlon Apeldoorn hoopt de Apeldoorners in beweging te krijgen door middel van een te winnen mountainbike.

Meer publiciteit

Ook verschillende sportaanbieders, die tevens hun sport- en beweegaanbod promoten via het nieuwe platform, de kans om hun sportactiviteiten in de schijnwerpers te zetten. Fernando Dall van OSSO, een Apeldoorns zaalvoetbalvereniging aanbieder op Sportplein Apeldoorn, ziet meerwaarde in het platform en hoopt hiermee meer publiciteit te krijgen: “Wij proberen de wijk in te gaan om jongeren te stimuleren om de deur uit te gaan en lekker te sporten. Met de Sportplein Apeldoorn app kan je hen beter bereiken en motiveren om mee te doen.” Het platform is nu met name bezig met het duidelijk en beschikbaar maken van al het sport- en beweegaanbod en faciliteiten in de gemeente, maar deze zal verder uitgebreid worden met functionaliteiten om de Apeldoornse sportgemeenschap met elkaar te verbinden. Zo kunnen Apeldoorners straks onder meer sportmaatjes vinden, andere sporters volgen en sport- of beweeggroepen aanmaken.

Het doel

Janou op ‘t Root is productmanager MoveNL bij digitaal sportmarketingbureau Sportunity, gevestigd in Apeldoorn. Ze is blij met het enthousiasme waarmee iedereen meedoet aan de activiteiten tijdens het Zeepkistenrace Festival: “Ons doel is om zo veel mogelijk Apeldoorners in beweging te krijgen en kennis te laten maken met het aanbod in het platform. Met de Beweeg Challenges en alle leuke activiteiten die door aanbieders werden georganiseerd tijdens het festival is dat heel goed gelukt!”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!