Sportstimulering in Apeldoorn bestaat 25 jaar

Dinsdag 20 oktober 2015

Door Redactie

© Foter/pbkwee

In het najaar van 2015 bestaat Sportstimulering in Apeldoorn 25 jaar. Vanaf 1990 is het Sportstimuleringsbeleid als derde pijler onderdeel van het algemene sportbeleid van de gemeente Apeldoorn.

In 1990 werd door het college van Burgemeester en Wethouders en door de Gemeenteraad van de gemeente Apeldoorn een nieuwe Sportnota vastgesteld. Voor die tijd bestond het algemene sportbeleid in Apeldoorn uit twee pijlers: het Accommodatiebeleid en het Subsidiebeleid. Met het vaststellen van de nieuwe Sportnota in 1990 is daar het Sportstimuleringsbeleid als derde pijler bijgekomen.

Het huidige hoofd van de afdeling Sportstimulering en Bewegingsonderwijs van Accres, Jan Schild, was er vanaf het eerste uur bij. Nu, 25 jaar later, is de afdeling Sportstimulering en Bewegingsonderwijs in opdracht van de gemeente Apeldoorn verantwoordelijk voor de sportstimuleringstrajecten in Apeldoorn. Accres geeft daarbij invulling aan de regeling ‘Combinatiefunctionarissen in de sport’ voor de gemeente Apeldoorn.

Jan Schild geeft met veel plezier leiding aan deze “club” gespecialiseerde en enthousiaste sportprofessionals, die zich graag sportief inzetten voor de inwoners van Apeldoorn!

Sportstimulering en Bewegingsonderwijs
De afdeling Sportstimulering en Bewegingsonderwijs van Accres helpt Apeldoorners op een laagdrempelige wijze een weg te vinden naar een leuke sportclub. Het is niet altijd makkelijk om een geschikte club te vinden. De leeftijd of een lichamelijke beperking heeft hier veel invloed op. Sportstimulering helpt mensen op een gepaste wijze te laten sporten. Daarnaast staan er dagelijks beweegcoaches voor de klassen van de Apeldoornse basisscholen om bewegingsonderwijs te geven.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!