Staatsbosbeheer organiseert nestkastjes timmeren bij ’t Leesten

Woensdag 31 januari 2024

Door Redactie

Op zaterdag 17 februari, van 12:00 tot 15:00 uur, organiseert Staatsbosbeheer een activiteit bij Informatiecentrum ’t Leesten waarbij je zelf een nestkastje in elkaar kunt timmeren en versieren met natuurlijke materialen. Voor €9,95 kun je een bouwpakketje voor een mezenkast halen, die je vervolgens in je eigen tuin kunt ophangen. Het informatiecentrum bevindt zich aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen.

Help de vogels de winter door

De winter is altijd een uitdagende periode voor vogels, waarin ze op zoek zijn naar voedsel en schuilplaatsen. Met een nestkastje in je tuin kun je de vogels niet alleen door de winter helpen, maar ook een geschikte plek bieden om in het voorjaar hun nest te bouwen. Door nu al een nestkastje op te hangen, kunnen vogels hun territorium bepalen en weten ze de nestplaats te vinden wanneer ze gaan broeden.

Zelf aan de slag bij ’t Leesten

Tijdens de activiteit op ’t Leesten verzorgt Staatsbosbeheer bouwpakketjes voor mezenkasten en alle benodigde materialen om het kastje ter plekke zelf in elkaar te timmeren. Na het timmeren is er de mogelijkheid om het kastje te versieren met takken en bladeren, zodat de vogels zich snel thuis voelen. Ook zijn er kant-en-klare nestkastjes verkrijgbaar bij het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer, die direct in de tuin of op het balkon kunnen worden opgehangen.

Voor meer informatie en inschrijvingen, neem contact op via: info@staatsbosbeheerleesten.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!