Help de bevolking van Oekraïne

Stadsdichter overhandigt prijs aan winnares Dichtwedstrijd

Dinsdag 15 maart 2016

Door Redactie

CODA

Tijdens de Nationale Poëziedagen kon iedereen meedoen aan de dichtwedstrijd die CODA samen met stadsdichter Hanz Mirck organiseerde. Uit de ruim 30 ingezonden gedichten koos Hans Mirck het gedicht van Delia Proper met als titel ‘De oude boer’ tot het winnende gedicht. Dinsdag 15 maart ontving Delia uit handen van Hanz de bijbehorende prijs: haar gedicht op een foto van stadsfotograaf Jeroen Taalman waarin ook het thema van de Poëzieweek verwerkt is. De overhandiging had plaats tussen de dichtbundels op de tweede verdieping in CODA Centrale Bibliotheek.

Voor de dichtwedstrijd nodigden CODA en Hanz Mirck iedereen uit om het thema van de Poëzieweek (‘Jaren die druppelend versmelten’) op zijn of haar manier in een gedicht te vangen. Het verwerken van dit thema leverde zeer diverse gedichten op en uit die inzendingen werd De oude boer als beste gedicht gekozen. Volgens Hanz ‘omdat het het boerenleven als consequent uitgewerkte metafoor van hoe menselijk handelen en de natuur samensmelten in de tijd omschrijft. Het is een heel rond en af gedicht met een helder beeld en een overtuigend slot’.

,,Geweldig dat Hanz Mirck mijn gedicht als beste uit alle inzendingen gekozen heeft. Een hele eer en zeker ook prachtige opsteker om door te gaan”, aldus een trotse Delia die daarbij ook CODA bedankte voor het uitschrijven van deze dichtwedstrijd. Het winnende gedicht is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag en hangt als affiche op de poëzieafdeling in CODA Centrale Bibliotheek.

Ook volgend opent CODA de nationale Poëzieweek traditiegetrouw weer op de laatste donderdag van januari met Gedichtendag. Over de inhoud van dit prachtige poëziefeest voor jong en oud wordt nog nagedacht, maar op de vraag aan Delia of zij daaraan mee wil werken, antwoordde ze volmondig met een enthousiast ,,Ja!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?