Stadsfotograaf Medea zoekt jouw foto

Dinsdag 28 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

,,Kom maar op met de foto’s, ik ben zó nieuwsgierig”, zegt stadsfotograaf Medea Huisman lachend als ze vertelt over de invulling van haar opdracht. Medea is in augustus officieel benoemd als stadsfotograaf, omdat zij een goede ambassadeur is van de gemeente en haar inwoners. En ze staat nu te popelen om daar invulling te geven: ,,De benoeming als stadsfotograaf is een hele eer en een grote verantwoordelijkheid. Voor mij gaat het onder andere over het verbinden van mensen.”

De ideeëndenktank

,,Om ideeën te krijgen, heb ik in eerste instantie hulp ingeroepen van verschillende mensen, in een soort van denktank. Het idee dat daaruit voortkwam, is in beeld brengen hoe de Apeldoorners met vrije tijd omgaan. Vrije tijd is namelijk een groot goed en de manier waarop hij of zij dat doet, zegt ook veel over de stad. Daar ben ik heel nieuwsgierig naar. Dit idee hebben we ook nog getoetst bij verschillende mensen en die waren erg enthousiast, ,,Leuk om mensen te betrekken”, zeiden ze tegen mij.”

Samenwerken aan beelddialoog

De stadsfotograaf wil dus samenwerken: ,,Já! Ik wil heel graag Apeldoorners en hun vrijetijdbesteding verbeelden. Ik ben dus op zoek naar de ‘geoefende’ vrijetijdsbesteder’. Mensen die de invulling van hun vrije tijd serieus nemen. Daarom zal ik de komende twee jaar de inwoners van Apeldoorn steeds met een ander onderwerp om hulp vragen om mij met eigen foto’s te tippen en te gidsen. Dat lijkt me heel interessant in dit digitale tijdperk waarin iedereen een mobiel heeft en in staat is makkelijk en snel foto’s te maken en te versturen.”

Opgave 1: Vrijetijdsbesteding met huisdieren

En nu aan de slag met de eerste opgave: ,,Ik wil portretten maken van Apeldoorners die een bijzondere band met hun huisdier hebben. Denk daarbij aan je 11 jaar oude goudvis, de konijn uitlatende buurman en de duivenmelker van twee straten verder. Daar ontvang ik dan heel graag beelden van. Je kunt dat doen door mij te tippen op de speciale website. Informatie daarover en over de voortgang van mijn project kan je daar ook vinden, of volg het via Apeldoorn Direct, of de Stedendriehoek.”

Iedereen stadsfotograaf

Medea hoopt op een grote deelname: ,,Ja, dat zou mooi zijn. Samen met Apeldoorners een beelddialoog op gang brengen over omgaan met vrije tijd. Ik vind het niet representatief om het helemaal zelf te bepalen. Ik wil weten wat er leeft en als mensen meedoen, krijg je toch een veel breder beeld. Eigenlijk is iedereen een beetje stadsfotograaf, toch? Voor mij is het dan een kwestie van coördineren, samenbrengen en bepalen welk beeld getoond wordt in de expositie die ik aan het einde van mijn periode als stadsfotograaf organiseer.”

Stuur jouw foto’s naar Medea

Insturen kan dus al? ,,Jazeker, graag zelfs. Tip mij met foto’s over vrijetijdsbesteding met dieren en deel ze hier en via de sociale media. Dit kan tot 6 december. Ik hoop dat de website uitpuilt met mooie beelden en de beste suggesties krijgen een plek in de speciale expositie.”

Tag je foto met #medea

Tag je foto met #medea

Upload jouw foto hier

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!