Help de bevolking van Oekraïne

StadsOase in juli en augustus terug in het Cultuurkwartier

Vrijdag 8 juli 2016

Door Redactie

De StadsOase keert in juli en augustus op volle kracht terug naar het Cultuurkwartier! De StadsOase staat deze zomer gepland op zondag 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 augustus. Na twee succesvolle eerdere edities kun je ook dit jaar op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht voor muziek, kunst, workshops, eten en drinken. Daarnaast is er volop ruimte voor de creatieve garde in de stad om hun initiatieven te tonen. Toegang tot de StadsOase is gratis.

Samenwerking Cultuurkwartier
Dit jaar heeft initiator Podium & Filmtheater Gigant de samenwerking met CODA en Markant geïntensiveerd om voor bezoekers van StadsOase een gevarieerd en prikkelend festival neer te zetten. Resultaat is een mooi en bijzondere programma in de vorm van verschillende workshops en een Zomertuin, Beeldentuin.

CODA presenteert Fleuve-ode aan de vrouw; een prachtige vrouwelijk naakt in brons dat beeldend kunstenaar Maïté Duval recentelijk aan CODA schonk. Daarnaast zijn KONG van Erik Buijs, Steenbokje van Hildo Krop, De Drie Gratiën van Ossip Zadkine, een plastiek in cortenstaal van Carel Visser en de roedel herten van Jos van Doorn te zien. Deze zomer wordt deze buitenexpositie aangevuld met werk van afstudeerstudenten van Artez Zwolle en werk van Frans Polman. KOR (Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte) heeft in het kader van de StadsOase en bij de beelden van CODA ‘Kunst kijken vanuit je strandstoel’ ontwikkeld.

Markant verzorgt gedurende de gehele StadsOase verschillende opvoeringen en workshops: Passievrucht opvoering (17 juli), Beatmakers battle (24/7), Maak nieuw speelgoed van oud speelgoed (31/7), Come Correct opvoering + workshop (7/8), Stadsgezicht workshop (14/8) en Poppentheater (21/8).

Programma
Het muzikale programma van de zomermaanden is ondertussen ook compleet, met de komst van Rilan (17/7), Woof! Woof! Ridicule (24/7), Ivan & The Parazol (31/7), Caravana Sun (7/8), Thijs Boontjes Dans- & Showorkest (14/8) en Okke Punt (21/8). Deze acts zullen elke zondag weer voor een bijzonder, spetterend en swingend hoogtepunt zorgen.

Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende input uit de stad, van bijvoorbeeld Stadsakkers, Sunday Assembly en Happy Yogi Yoga. Wil jij ook een bijdrage leveren aan de StadsOase? Wil je optreden, zeefdruk T-shirts verkopen, films laten zien, appeltaarten bakken of een tafelvoetbaltoernooi organiseren? Laat het Gigant weten! Neem met je plannen en ideeën contact op via stadsoase@gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?