Staking in het onderwijs: waar kan je heen met de kinderen?

Donderdag 14 maart 2019

Door Jitske van Diermen

Het is je vast niet ontgaan: de landelijke staking in het onderwijs morgen, vrijdag 15 maart. Maar je hoeft je, samen met je kind(eren), niet te vervelen.

Zo kan je bijvoorbeeld naar Gigant. Daar draaien ’s ochtends 2 films. De eerste is om 09.45 uur, heet Meester Kikker en is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans (Jeroen  Spitzenberger) staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Sita en Wouter doen er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen, vooral tegen de strenge schooldirecteur Stork, die Meester Frans het liefst ziet vertrekken. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon.

De tweede voorstelling is om 10.00 uur, heet Knoester en is voor kinderen van 4 jaar en ouder. In deze familiefilm volgen kijkers de belevenissen van Junior en het pratende takje Knoester in de grote stad. Junior vindt de verhuizing naar de grote stad helemaal niet leuk, maar gelukkig is Knoester  met zijn grote liefde Berkelientje meegekomen. De stadskinderen doen vervelend en tot overmaat van ramp raakt Junior Knoester kwijt. Maar als hij bij zijn zoektocht naar Knoester op straat een baby vind, is dat het begin van een prachtig avontuur en nieuw geluk.

Gigant is overigens niet de enige plek waar je vrijdag heen kunt gaan met de kinderen als ze vrij zijn.

Bij Monkey Town Apeldoorn kan je die dag ontbijten van 9 tot 11 uur en daarna kunnen de kinderen gaan spelen. Een volwassen ontbijtje kost tussen de 4,40 euro of  5,90 euro (afhankelijk of je koffie/thee jus en een croissant neemt of ook een bolletje gebakken ei met spek). Kinderen betalen 2,50 euro en krijgen dan een croissant en wat te drinken.

Verder kan je bij de Koekoek in Vaassen zwemmen voor een gereduceerd tarief: iedereen betaalt 2,50 per persoon. Ook zijn de deuren van het zwembad eerder open. Er kan al vanaf 9.30 uur gezwommen worden in het wedstrijdbad. Om 12.00 uur sluit het bad en gaat het recreatiebad open tot 17.00 uur.

En ook al ben je vrij kun je spelenderwijs toch leren met Squla. Via het schoolaccount kan je kind thuis gratis squla spelen en oefent hij/zij spelenderwijs met alle schoolvakken. Squla heeft deze dag kleurplaten en papieren dieren klaargezet en een stakingschallenge ontwikkeld met leuke uitdagingen die je kind thuis kan doen. Lukt het jouw kind om op één been een rekenquiz te spelen?

Ten slotte kan je ook nog naar Jack’s Art. Jack geeft om 15.00 uur een extra workshop voor kinderen tot en met 15 jaar. Ieder kind maakt zijn/haar eigen kunstwerk. Inloop vanaf 14.30 uur. Je kunt je beter even aanmelden van tevoren. Kosten: 19.95 euro per persoon inclusief materialen en doek.

Weet jij nog meer plekken waar ze speciale acties of evenementen houden in verband met de onderwijsstakingen? Laat het ons weten onder dit artikel of mail naar redactie@apeldoorndirect.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!