Station Royaal zorgzame ontmoetingsplek bij station Apeldoorn

Maandag 27 juni 2022

Door Redactie

Sinds mei heeft Station Apeldoorn er weer een bijzondere horeca gelegenheid bij. Bij Station Royaal kun je fijn wachten op je trein of ander vervoersmiddel, je kunt er werken en tegelijkertijd kun je genieten van een lekker taartje of lunch gemaakt door jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij maken hier een mooie start op weg naar regulier werk in de horeca. Station Royaal is elke dag open van 9 tot 18 uur.

Station Royaal is opgezet door Kroek& Partners Interimzorg uit Zwolle. Dit is een zorgbureau gespecialiseerd in flexwerken. Station Royaal is ook een ontmoetingsplek voor klanten en zorgprofessionals uit Apeldoorn en wijde omgeving met als doel duurzame relaties te laten ontstaan.

Station Royaal is ruim twee jaar dicht geweest, vanwege COVID en een plofkraak. Johan Luijkman van Station Royaal is blij dat ze weer open zijn en vertelt waarom: “We willen jongeren een mooie leerwerkplek bieden, zodat zij later kunnen doorstromen naar regulier werk binnen de horeca. Daarnaast willen we een ontmoetingsplek voor de zorg zijn; door op regelmatige basis een vrijdagmiddagborrel te organiseren, speciaal voor zorgmedewerkers, om elkaar te ontmoeten, met elkaar te sparren en mooie verhalen met elkaar te delen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!