Gun jij Reddingsbrigade Apeldoorn 25.000 euro?

Donderdag 7 mei 2015

Door RBA

Reddingsbrigade Apeldoorn is genomineerd door Univé Stichting Voor Elkaar. Deze stichting doneert jaarlijks een groot bedrag aan een aantal maatschappelijke projecten. Tot en met 12 juni kan er gestemd worden. De hoofdprijs is een donatie van € 25.000,-.

Stemmen kan op www.stichtingvoorelkaar.nl/apeldoorn

De inzending van Reddingsbrigade Apeldoorn gaat onder andere om een nieuwe motor voor de reddingsvlet (open reddingsboot), de APD118. De reddingsvlet is een oude reddingsboot van de nationale rampenvloot, welke de reddingsbrigade heeft overgenomen. De vrijwilligers hebben al veel gedaan aan de boot. Met de donatie kunnen wij een nieuwe motor aanschaffen. Maar ook een AED, werkpakken en communicatie apparatuur. Zodat de reddingsboot weer volledig ingezet is als reddingsvaartuig.

Reddingsbrigade Apeldoorn is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en maakt deel uit van de nationale rampenvloot. De doelstelling van de reddingsbrigade is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. De reddingbrigade geeft voorlichting, cursussen en opleidingen. De opleiding bij de reddingsbrigade start met zwemmend redden voor kinderen vanaf 5 jaar, tot en met een internationaal erkende lifeguard opleiding.

Daarnaast is de reddingsbrigade regelmatig te zien bij verschillende (water) evenementen zoals het Drakenbootfestival, Lowlands en Kanaalconcerten. Zij waakt dan over de veiligheid van de deelnemers en bezoekers van de evenementen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!