Stem nu voor Apeldoorns mooiste architectuur

Dinsdag 3 mei 2022

Door Redactie

Tot 1 juni 2022 kunnen alle Apeldoorners weer stemmen op de Apeldoornse Publieksprijs 2022, onderdeel van de Architectuurprijs Apeldoorn. Er kan gestemd worden in vier categorieën: woningen, andere gebouwen, openbare ruimte en particuliere aanbouw. Voor de publieksprijs werden dit jaar voor het eerst ook inzendingen van inwoners geaccepteerd, om de interesse in architectuur in de stad te vergroten. Stemmen kan via de website van Architectuurcentrum Bouwhuis.

Stimulans voor architectuur

De jaarlijkse Architectuurprijs Apeldoorn en bijbehorende publieke variant, de Apeldoornse Publieksprijs, zijn een initiatief van Architectuurcentrum Bouwhuis en de gemeente Apeldoorn. De prijs werd in het leven geroepen als stimulans voor de Apeldoornse architectuur en om de belangstelling van inwoners in hun ‘gebouwde omgeving’ te vergroten.

De oproep tot inzendingen heeft dit jaar geleid tot een longlist met 45 projecten. Deze zijn verdeeld over de hiervoor beschreven categorieën.

Stem voor de publieksprijs

Vanaf 3 mei 2022 kun je stemmen op je favoriete bouwproject van de stad, waarna de projecten met de meeste stemmen op een shortlist terechtkomen. Vervolgens kiest een speciale publieksjury vervolgens per categorie een winnaar, die op de dag van de architectuur, 18 juni, bekend worden gemaakt. Stemmen kan via www.architectuurcentrumbouwhuis.nl/projecten en per categorie kan per persoon één stem worden uitgebracht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!