Stembus voor klassieke top 400 rijdt naar Orpheus

Donderdag 21 september 2023

Door Redactie

Van 22 t/m 29 september trekt de Stembus van NPO Klassiek het land in om stemmen op te halen voor de Klassieke Top 400. Op woensdag 27 september staat Apeldoorn op de route. Theater Orpheus grijpt deze kans om hun klassieke programma in de schijnwerpers te zetten.

Klassieke klanken in Theater Orpheus

Om 8.30 uur zal de elektrische Volkswagen Bus met daarin Dieuwertje Blok de foyer van het Apeldoornse theater inrijden. Mirjam Barendregt, de directeur van Theater Orpheus, zal daar klaar staan om haar te verwelkomen. In een interview zal zij Dieuwertje Blok bijpraten over de start van het nieuwe theaterseizoen. Met speciale aandacht voor de klassieke muziekprogrammering. Barendregt benadrukt: “Zaterdag 16 september trapte we het nieuwe seizoen af met het swingende jazz festival Generations. Op woensdag schijnen we het licht op de klassieke muziek en wat liefhebbers komend seizoen kunnen verwachten, variërend van intieme kamermuziek tot grootschalige symfonische stukken. Orpheus presenteert een gevarieerd programma. Inclusief bijzondere crossovers. Het is een uitnodiging voor iedereen om kennis te maken met klassieke muziek.”

Uitnodiging

Het klassieke werk dat volgens Mirjam niet mag ontbreken in de Klassieke Top 400 blijft nog even een verrassing. Ze voegt lachend toe: “Wie nieuwsgierig is, is van harte welkom op 27 september om half 9 in Orpheus. En vergeet vooral niet te luisteren naar het koffieconcert dat het Noota Saxofoon Duo aansluitend zal verzorgen. Een betere start van je dag is haast niet denkbaar.”

Koffieconcert

Als bijzondere toevoeging aan het programma, zal er na het interview met Dieuwertje Blok een koffieconcert plaatsvinden op het podium van Restaurant O55. Het Noota Saxofoon Duo, bestaande uit saxofonisten David Cristóbal Litago en Marijke Schröer, zal het publiek trakteren op een gevarieerde muzikale ervaring. Gewapend met een auto vol saxofoons zullen zij een boeiend programma ten gehore brengen, waarbij ze tevens mooie verhalen en uitleg zullen geven over de verschillende soorten saxofoons.

Voor meer informatie over het evenement en het complete programma, bezoek de website van Theater Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!