Stichting de Kap brengt folder uit over vervangende mantelzorg

Maandag 17 juli 2023

Door Redactie

Stichting de Kap heeft een nieuwe folder uitgebracht over vervangende mantelzorg. De folder belicht de diverse vormen van vervangende mantelzorg, zowel in de thuissituatie als buitenshuis.

Mantelzorg

Mantelzorg is het onbetaald verlenen van zorg aan een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon. In Nederland zijn er ruim 5 miljoen mantelzorgers, waarvan 1,3 miljoen in Gelderland. Mantelzorg kan een grote impact hebben op het welzijn en de gezondheid van de mantelzorger. Het is daarom belangrijk om af en toe een adempauze te nemen en nieuwe energie op te doen.

Verschillende mogelijkheden

De nieuwe folder van Stichting de Kap biedt een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor vervangende mantelzorg (ook wel ‘respijtzorg’ genoemd). Of het nu gaat om slechts een paar uurtjes of een langere periode, thuis of buitenshuis, vrijwillige- of professionele hulp, er zijn opties voor elke situatie.

De folder is gratis af te halen bij de Kap aan de Regentesselaan 2B in Apeldoorn. Je kunt de folder ook eenvoudig online bekijken op de website van de Kap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!