Stichting Present zoekt gastgezinnen voor actie Meet & Eat

Woensdag 22 november 2023

Door Redactie

Stichting Present organiseert op kerstavond het initiatief ‘Meet & Eat’, waarbij gastgezinnen uit Apeldoorn en Beekbergen de gelegenheid krijgen om enkele bewoners van het AZC te ontvangen voor een gezamenlijke kerstmaaltijd. Voor veel AZC-bewoners is kerst een uitdagende periode, ver van hun naaste familie en vrienden. De mogelijkheid om samen met lokale gastgezinnen kerst te vieren, maakt deze avond extra bijzonder. Céline van Oosterhout, één van de organisatoren van Meet & Eat, vertelt meer over het initiatief.

Brug naar verbinding

Tijdens een Meet & Eat-avond verwelkomt een gastgezin twee of meer vluchtelingen aan tafel om samen te eten. Deze informele ontmoeting draagt niet alleen bij aan verbinding, maar ondersteunt ook de integratie. Waarbij begrip over en weer vergroot, vertelt Céline: ‘’Door samen te eten leer je elkaar goed kennen.’’

Ontstaan

Céline vertelde ook dat Meet & Eat in 2015 is bedacht om vluchtelingen uit Syrië een fijn en welkom gevoel te geven. De actie wordt drie keer per jaar voor vluchtelingen georganiseerd. ”Wel is het dit jaar de eerste keer dat Meet & Eat met kerst wordt gehouden,’’ aldus Céline.

Gastgezinnen gezocht

Om dit initiatief mogelijk te maken, zoekt Stichting Present gastgezinnen in en rond Apeldoorn. Op kerstavond, 24 december, tussen 17.00 en 17.30 uur, halen de gastgezinnen de mensen op bij de receptie van het AZC en nemen hen mee naar huis. Of je nu zelf kookt of samen met je gasten de kerstmaaltijd bereidt. ‘’De avond staat in het teken van gezelligheid en verbinding, beide partijen hebben er baat bij,’’ aldus Céline. Na afloop breng je de gasten terug naar het AZC.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!