Stichting Samen muziek maken in het kristal ontvangt donatie van Specsavers Apeldoorn

Vrijdag 11 maart 2016

Door Redactie

Samen Muziek Maken in het Kristal heeft van Specsavers Apeldoorn een cheque ter waarde van €4.285,88 ontvangen. Samen Muziek Maken in het Kristal brengt kinderen met én zonder beperking samen. In de muzieklessen leren zij samen om een instrument te bespelen. Stichting Specsavers Steunt doneert jaarlijks een geldbedrag dat in de winkels bij elkaar wordt gespaard aan lokale goede doelen. In 2015 is Samen Muziek Maken in het Kristal via een online verkiezing verkozen tot het initiatief dat het bedrag dubbel en dwars verdiend heeft.

Wilko Richter,partner van Specsavers Apeldoorn geeft aan: ,,We zijn ontzettend trots dat we zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben gespaard voor dit doel. We weten zeker dat hier een mooie bestemming voor gevonden gaat worden!”

Over Stichting Specsavers Steunt
De stichting van Specsavers is in 2010 in het leven geroepen om vanuit de inmiddels 119 winkels actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Alle winkels dragen financieel een steentje bij: per verkocht montuur of hoortoestel wordt een vast bedrag gedoneerd aan Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt het gespaarde bedrag aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen in het hele land.

Sinds de oprichting heeft Stichting Specsavers Steunt al ruim 1100 lokale stichtingen en verenigingen financieel een zet in de rug kunnen geven. In totaal is er al bijna 2 miljoen euro gedoneerd. Julie Perkins (dochter van Specsavers oprichters Doug & Mary Perkins) is vanaf het eerste moment persoonlijk betrokken bij de activiteiten: ,,De afgelopen jaren zijn voor veel mensen financieel zwaar geweest, en lokale organisaties die het vooral van donaties moet hebben, merken dit vaak als een van de eersten. Met onze winkels hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te weten wat er leeft op lokaal niveau en waar mogelijk een helpende hand te bieden. Tevens sluit deze lokale betrokkenheid naadloos aan op de waarden die we als familiebedrijf willen uitdragen. Terugkijkend op vijf jaar Stichting Specsavers Steunt hebben we prachtige dingen weten te realiseren. Daar zijn we ontzettend trots op!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!