Stichting Vier het Leven is ‘Meest maatschappelijke uitje 2016’

Donderdag 17 maart 2016

Door Redactie

Voor de tweede keer organiseerde de ANWB dit jaar de verkiezing van het ‘Meest maatschappelijke uitje’. Hiermee geeft de ANWB een positieve stimulans aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Aan welk uitje beleeft zowel de bezoeker, medewerker als vrijwilliger geluksmomenten? Stichting Vier het Leven is dinsdag 15 maart door de ANWB-vakjury uitgeroepen tot winnaar en is het meest maatschappelijke uitje van 2016!

Vier het Leven organiseert al meer dan 10 jaar concert- en theatervoorstellingen voor ouderen met als doel eenzaamheid onder de groep kwetsbare ouderen tegen te gaan. De stichting heeft inmiddels een landelijke dekking en is actief in 120 gemeenten. Ook in de gemeente Apeldoorn. Met de hulp van 1.500 vrijwilligers wordt de drempel weggenomen die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan. De kracht van Vier het Leven zit in de persoonlijke aandacht. Een gastheer of gastvouw haalt de ouderen thuis op, biedt een ondersteunende arm en brengt de gasten na afloop weer veilig thuis. Naast de inzet van een fantastische ploeg vrijwilligers kan Vier het Leven rekenen op de waardevolle steun van culturele partners, sponsoren en donateurs. Samen helpen ze deze ouderen weer op weg naar nieuwe belevenissen. Iets om naar uit te kijken, mee te maken en nog lang van na te genieten. Immers, wie meedoet blijft meetellen. Op deze manier hebben sinds de oprichting al meer dan 60.000 ouderen kunnen genieten van een heerlijke middag of avond uit.

Omdat er naast het bezoeken van theater- en concertvoorstellingen vanuit de deelnemers vraag was naar een uitbreiding van het aanbod is dit jaar gestart met het opzetten van een programma gericht op museum- en filmbezoek. Deze uitbreiding vindt in 2016-2017 ook plaats in Apeldoorn. Vier het Leven wil het LAND van ANWB bedanken voor de steun die zij het komende jaar zal ontvangen bij het verwezenlijken van een nog completer cultureel aanbod voor haar bestaande en nieuwe deelnemers. Meer informatie over Stichting Vier het Leven vindt u op de website: www.4hetleven.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!