Stichting WHOE organiseert inzamelingsactie voor Oekraïne op Zwitsalterrein

Maandag 28 februari 2022

Door Redactie

Verbandmateriaal, dekens, dekbedden, handdoeken en paracetamol zijn hard nodig in Oekraïne. Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (WHOE) is al meer dan 20 jaar actief in het land, voornamelijk rond de hoofdstad Kiev, en vraagt nu om hulp. De bovengenoemde levensmiddelen wil de stichting richting de Poolse grens met Oekraïne sturen, ze organiseren hiervoor een inzamelingsactie. De oorlog blijft verder escaleren en daarom zegt de werkgroep op hun website: “Laat onze medeburgers niet in de steek!”

Hoe kan je helpen?

De inzamelingsactie zal op dinsdag 1 maart van 10.00 tot 16.00 uur plaatsvinden. Vooral verbandmateriaal is hard nodig, maar ook dekens, dekbedden, handdoeken en paracetamol. De loods van WHOE ligt op het Zwitsalterrein, Vlijtseweg 138 in Apeldoorn. Om deze loods te bereiken moet je ingang Noord van het Zwitsalterrein hebben (ten hoogte van de Laan van Kerschoten), voor het parkeerterrein naar links, dan vervolgens voor de camperplaats naar rechts en tot aan het fietspad doorrijden langs het kanaal. Zie de bovenstaande afbeelding voor de exacte route.

Om de ingezamelde goederen vervolgens naar de grens te brengen is geld nodig. De stichting kan daarom wel financiële bijdragen gebruiken. Een bijdrage kan je op de bankrekening van de stichting overmaken: NL53 ABNA 0432 4550 94 onder vermelding van ‘Noodhulp Oekraïne’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!