Strooiwagens rijden door de stad

Vrijdag 6 oktober 2023

Door Redactie

Op zaterdag 7 oktober zullen strooiwagens door Apeldoorn rijden om zich voor te bereiden op mogelijke gladheid later dit seizoen, zo meldt de gemeente Apeldoorn. De gemeente voert testritten uit om te controleren of alle wagens nog goed functioneren, of de wegen vrij zijn van obstakels en of er wijzigingen zijn in de routes. Hoewel het nog niet vriest, is het een voorzorgsmaatregel om voorbereid te zijn op de winterse omstandigheden. In totaal zal er ongeveer 750 kilometer aan wegdek worden gecontroleerd.

Routes

Bij verwachte gladheid zal de gemeente met strooiers op vrachtauto’s en tractoren nat zout aanbrengen op de wegen. Dit wordt zorgvuldig gedaan om te voorkomen dat het zout van het wegdek afwaait. De strooiwagens volgen een vast schema, met aandacht voor hoofdwegen, fietspaden, busroutes, bedrijventerreinen, wegen naar openbare voorzieningen zoals scholen en verzorgingstehuizen, en woonwijken.

Preventieve maatregelen

Om de veiligheid van de wegen te waarborgen, gaan de strooiwagens tijdens periodes van verwachte gladheid preventief de weg op. De gemeente strooit bij voorkeur ’s avonds, omdat de kans op gladheid in de ochtenduren vaak groter is. Door deze preventieve maatregelen zijn de gestrooide wegen gedurende de volgende ochtend goed begaanbaar en veilig voor verkeer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!