Succesvol feest rondom EP-release The Doots in Gigant

Maandag 23 mei 2011

Door Randy Gasper

Zaterdag 21 mei jl. organiseerde The Doots een heuse EP Release Party in de popzaal van Gigant. Dit – zoals de naam van het evenement al doet vermoeden – ter ere van de eerste EP die The Doots heeft uitgebracht. De EP omvat 6 geweldige nummers.

De Friese band Smack the Apple (festival vrienden van The Doots en inmiddels al te horen geweest op 3FM) opende keihard de avond, waardoor de langzaam vullende zaal meteen getuige was van een pittig voorprogramma. Na dit knallende optreden was het de beurt aan de Apeldoornse zanger en winnaar van Plugged 2011 Ben van Essen om zijn leuke pop/rock-achtige nummers met een gemoedelijker karakter ten gehore te brengen.

Terwijl onder Ben van Essen de zaal langzaam volstroomde voor de hoofdact, zat de sfeer onder aanwezigen er inmiddels goed in. De variatie van de verschillende soorten artiesten deed een ieder duidelijk goed. Ook DJ Emily deelde in de variatie door mooie klassieke pop- en rocknummers aan elkaar te draaien.

Toen The Doots hun opwachting maakten, was de popzaal inmiddels goed gevuld. De eerste EP’s werden verkocht, de bar werd flink bezocht en de ene na de andere song werd door The Doots vol passie gezongen en gespeeld. Met de fans uit Apeldoorn, maar ook fans uit onder meer Zwolle ontstond er een goede wisselwerking, wat ervoor zorgde dat de vibe in de zaal onbeschrijfelijk goed was. Hoogtepunt was misschien de respectvolle stilte die viel, nadat bassist Elmo de zaal vertelde dat hij het nummer Home wilde opdragen aan zijn oma die deze week is overleden.

Met ziel en zaligheid speelde de band voor eigen publiek, maar vooral ook met elkaar. The Doots is een hechte band, die volgens velen aan het begin staan van iets heel moois. Gigant was naar zeggen tevreden over de avond, de bands beleefden de gigs als enorm gaaf en het publiek kon met een EP op zak tevreden naar huis. Een zeer geslaagde avond, een zeer gezellig feest! Voor het publiek, maar vooral ook voor The Doots.

De EP is voor € 5,- te koop via de website: www.thedoots.nl

fotograaf: Jasper de Wolde

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!