Summer in the City

Donderdag 5 augustus 2010

Door ilona

Foto: Joke de Wolde

Deel 7 in de serie ‘Summer in the city’. Bloggers schrijven spontaan een verhaal op basis van een foto van een van de fotografen van Apeldoorn Direct.

Koffie. Voor velen een must voor de werkdag beginnen kan. PC aan, koffie halen, koffie drinken en dan pas aan het werk. Sommigen zijn ook pas na die eerste bak koffie aanspreekbaar. Maar koffie is ook erg belangrijk als die deadline gehaald moet worden, terwijl je eigenlijk al had willen stoppen met werken, een paar uur geleden.

Koffie. Het is dan wel bagger, het spul dat uit de koffieautomaat op het werk komt, maar bij de koffieautomaat kom je wel altijd collega’s tegen om even mee te kletsen. Om de laatste roddels te horen. Om te klagen over de zoveelste voorgenomen reorganisatie. Om te proberen in contact te komen met de kantoorbink. Noem het pauze, noem het netwerken, maar een bekertje koffie is een belangrijke reden.

Koffie. Bij zakelijke bijeenkomsten een zo goed als verplicht onderdeel. Het geeft mensen de gelegenheid hun spullen uit de tas te halen. Een beetje praten over koetjes en kalfjes. Melk? Suiker? Dat breekt zo fijn het ijs. Zeker bij sollicitatiegesprekken is het niet aannemen van het aangeboden kopje koffie risicovol, want die eerste indruk moet toch goed gaan.

Koffie. De kinderen zijn gezellig, maar ook druk en lawaaiig. Speelgoed ligt verspreid over het hele huis. De wasmand lijkt te leven, want vult zich ogenschijnlijk vanzelf. De boodschappen moeten nog gedaan worden, maar wat eten we eigenlijk vanavond? Eerst maar even een zitten met een beker koffie.

Cappuccino. Met een grote schuimkraag en een koekje erbij. Zittend op een terrasje. De tas met aankopen van de opruiming bij de voeten. Lekker zitten en mensen kijken. De zon breekt voorzichtig door het wolkendek. Verderop speelt een straatartiest. Het ultieme vakantiegevoel in je eigen stad. (Foto: Joke de Wolde)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!