Summer in the city

Vrijdag 20 augustus 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Deel 9 in de serie ‘Summer in the city’. Bloggers schrijven spontaan een verhaal op basis van een foto van een van de fotografen van Apeldoorn Direct.

Zwarte zaterdagen, vakantiedrukte en schoolvakanties het is allemaal weer voorbij. Toch blijft het een komen en gaan van vliegtuigen. Zo ook deze. Gestaag klimmend naar eenzame hoogten brengt hij een blik vol passagiers naar een late vakantiebestemming, stedentrip of zakenrelatie. Binnen heerst drukte. De een houdt van vliegen en vermaakt zich prima, de ander houdt zich angstvallig vast aan de leuningen en probeert niet naar buiten te kijken want help we zitten zo hoog! De reis begint met vlieginstructies. Met een beetje mazzel krijg je een live demo van de stewardesses  hoe je een zwemvest opblaast en waar de dichtstbijzijnde nooduitgang zich bevindt. Altijd amusant vind ik.

Als je geluk hebt zit je comfortabel bij een deur met je benen wijduit gestrekt naar een leuke film te kijken. Maar met een beetje pech zit je met je benen in je nek en duwt degene voor je zijn rugleuning nog iets verder naar achteren en kun je het televisiescherm net niet zien of heb je de verkeerde oordopjes bij je.
Stewardessen lopen heen en weer met snoepjes, kleurplaten, drinken en kotszakjes. Hier en daar geruststellende woorden uitdelend. “Meneer, graag uw riemen nog even vast, mevrouw, gaat het wel?” Wat een beroep, ik heb iedere vliegreis weer respect voor deze dames want wat kunnen sommige mensen zeuren!

Zo’n vliegreis is er altijd een van tegenstellingen. De een heeft de tijd van zijn leven, een ander staat doodsangsten uit en kan niet wachten tot het voorbij is. Ik ben blij dat ik mijn vakantie, inclusief vliegreis, nog in het vooruitzicht heb 😉

Foto: D&R Fotografie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!