Sven Hammond in Gigant

Maandag 14 december 2015

Door Pedro Waldenaar

Henk Schrier

Het is donderdag 10 december 2015, een normale dag, op TV De Wereld Draait Door en in de popzaal van Gigant speelt de wondermusicus Sven Hammond. Op Facebook voel je een gespannen hoge verwachting: dit wordt een feestje, dit wordt een heerlijk avondje uit, dit wordt een avond om voorlopig niet meer te vergeten. En zowaar op Facebook: er wordt zelfs een kaartje voor niets aangeboden, om het toch maar mee te kunnen maken!

Bij het betreden van de popzaal voel je het onmiddellijk al: de muziek trilt door het lichaam heen. De muziek is soul, funk, pop en jazz. Voor mij is het de Thrill: een sensatie die je overkomt en die je niet meer stil houdt, een sensatie waarbij het geluid in het hoofd blijft hangen. De muziek beneemt je de adem als je alleen al luistert naar de langdurige drumsolo of naar het wonderlijke geluid dat de toetsenist op zijn instrument teweeg brengt; het is een pallet van velerlei kleuren die je gemoed en het lichaam in beweging brengt.

Ik noem het grote Stadsmuziek: een mengeling van muzieksoorten die samensmelten in een kroes van geluid, waarbij hier de integratie volledig is geslaagd en een toegevoegde waarde heeft: de 250 aanwezigen zijn het hier volledig mee eens door samen te dansen, samen te springen, samen te bewegen. Wat in het échte leven niet lijkt te lukken, lukt hier op het podium van Gigant wel. Prachtig om te zien en om mee te maken.

Als een keizer zit Sven achter zijn orgel, overziet het toneel en de zaal en gaat er voor. Zijn mede-muzikanten maken het voor Sven mogelijk om het beste uit hemzelf te halen. Het is een prima samenspel die ook nog, ja ook nog wordt verlustigd door de zanger Ivan Peroti; bekend van The Voice. De man is terecht door naar de volgende ronde van The Voice.

Het werd een feestje! Een geweldig feestje, het publiek kan zeggen: we waren erbij. En op Facebook verschijnen onmiddellijk ná het concert de eerste enthousiaste reacties, met foto’s waarop het publiek het podium mag betreden: de integratie van muziek, van muzikanten en publiek is hier volledig geslaagd. Mooi om mee te mogen maken!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!