‘Gimme, Gimme, Gimme MORE! Swingende Kick-off Kanaalconcerten 2018’

Zaterdag 25 augustus 2018

Door Stéphanie Berris

Dat smaakt naar meer!
Wat heeft Apeldoorn het getroffen met 2 dagen gratis concerten aan de oevers van het Apeldoorns kanaal.

Al sinds 2006 organiseert de Stichting Welgelegen Kanaalconcerten jaarlijks een mix van pop en klassiek, toegankelijk voor een breed publiek. Zowel op muzikaal als op culinair vlak zijn vele smaken vertegenwoordigd.
Als bezoeker hoef je bovendien niets van het programma te missen. Voor een gevulde maag hoef je niet huiswaarts; voor een drankje of hapje eten kun je gewoon terecht aan de kade bij één van de Apeldoornse ondernemers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Apeldoorn, ondanks de dalende temperaturen, warmloopt voor dit gratis nazomerfestival.

Tijdens deze 13e editie beten vrijdagavond 24 augustus artiesten als Bjørn-Olle DJ Senga Vermuyen and Friends ABBA Tribute en Later Als Je Big Band het spits af. Ondanks de slechte vooruitzichten besloot het weer nog even prima mee te werken, zodat het gezellig druk werd en Apeldoorn lekker los ging op alle grote hits van ABBA. De meeste bezoekers besloten ook daarna nog lang niet naar huis te gaan en het bleef tot in de late uurtjes gezellig aan de kanaaloevers. Ook de Businessborrel, waar lokale ondernemers elkaar voorafgaand aan de concerten konden ontmoeten, werd goed bezocht.

De lat ligt dan ook hoog voor de artiesten die voor zaterdag 25 augustus op het programma staan. Onder andere Alain Clark, die met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht acte de présence zal geven.
Bezoekers van het zaterdagprogramma zullen bovendien als toetje aan het einde van de avond worden getrakteerd op een spetterende vuurwerkshow!
Voor wie er zelfs dan nog geen genoeg van kan krijgen, is er op deze laatste dag ook een afterparty georganiseerd.

De Kanaalconcerten vormen één van Apeldoorns best bezochte evenementen en tellen jaarlijks maar liefst 15.000 bezoekers.
Ondanks dit hoge bezoekersaantal staat het nog niet ‘hutje mutje’.
Voordat dat gebeurt kunnen de bezoekersaantallen nog verdubbelen,  denkt de organisatie. Voorlopig kan en mag er dus ‘uitbundig’ gedanst worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Evenementen Apeldoorn Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!