Te zien en te horen op de planken van het Bluescafé

Vrijdag 2 september 2022

Door Redactie

Een mooi muzikaal programma in het Bluescsfé in het weekend van 2,3 en 4 september

Vrijdag 2 september BELLA BLUES

Bella Blues is de band geformeerd rond zangeres Ellen “Bella” Vosters en gitarist Johan Hakkens. Ellen komt uit een muzikale famile en maakt haar hele leven al muziek. Ze kan inmiddels terug kijken op een zeer rijke rock en blues achtergrond. Haar heerlijke rauwe stem is bij uitstek geschikt voor “Blues and More”. In combinatie met haar flamboyante podium aanwezigheid mag je haar zeker niet missen.
Naast een aantal zelf geschreven nummers speelt de band onder andere ook werk van Beth Hart, Danielle Nicole, Susan Tedeschi, Matt Scofield, Scott Henderson, Robben Ford en Josh Smith.
Door de geweldige mix van geroutineerde muzikanten met een verschillende muzikale achtergrond is BellaBlues iets volledig nieuws aan het Blues firmament. Het gitaarspel van Johan is werkelijk onnavolgbaar. Zorg dat je deze band een keer live gaat zien!

Aanvang 22.00 uur. Vrij toegang.

Zaterdag 3 september FIRE HOUSE MAMA

Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Bij optredens in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd. Firehouse Mama bestaat uit een groep doorgewinterde muzikanten. De verschillende ervaringen zijn gebundeld tot een band met een veelzijdig, strak en ietwat eigenwijs repertoire. De voorkeur gaat uit naar sterke, mooie songs in het genre rock, roots & blues, waarbij een vleugje funk of soul alleen maar meer dan welkom is. Niet per definitie heel herkenbaar en veel gecoverd repertoire, maar er zitten zeer zeker heel herkenbare nummers bij. Met hier en daar een oude bekende in een Firehouse Mama jasje. Dat maakt Firehouse Mama dan ook net even een beetje anders ……….
Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi e.v.a. Soms in spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y en It’s a man’s World van James Brown.
En last but not least …………… het eigen werk breidt uit.

Aanvang 22.00 uur. Vrij toegang

Zondag 4 september BERNARD BROQUE

Bernard Brogue herinnert aan singer-songwriters als John Martyn, Nick Drake en Bruce Cockburn die folk met andere stijlen, zoals jazz combineren. In 1996 wordt zijn song ‘Down river’ (van de CD ‘Birdwatching’) gekozen als tweede beste tijdens het gerenommeerde singer-songwriter wedstrijd tijdens het Edinburgh International Festival. Dit succes brengt hem naar legendarische folkclubs in London.

In 2006 verschijnen zijn tweede CD ‘Escape the day’ en de single ‘ Not before Christmas’, welke uitgezonden is door diverse radiostations. Andere projecten volgen , o.a. ‘Trick of light’ (2013) en in 2017 ‘Laif o laf’, een Gronings-talige CD gemaakt samen met singer-songwriter Tammo Tamminga. In 2013 doet hij een magisch optreden in de oudste concertzaal van Schotland, St. Cecilia’s Hall.
Sinds 2002 treedt Brogue niet meer alleen als solist op, maar ook met anderen, onder andere Michael Gustorff, fretloze bas en Inigo Grimbergen, drums.


“ (Brogue’s) songs zijn vol emotie, warmte en overgave..soms troosteloos en mysterieus, maar altijd met een pakkende melodielijn. Het grootste compliment wat ik Brogue kan geven is dat hij doet denken aan de legendarische Nick Drake zonder een regelrechte kopie te zijn” (Newfolksounds dec.’99).
“ Met zijn combinatie van folk en jazz is singer-songwriter Bernard Brogue geliefd in Nederland en Schotland (…). Op Trick of light is te horen waarom: de man weet hoe hij goede, pakkende melodieën moet schrijven.” (Music Maker, dec. 2013)

Aanvang 16.00. Vrij toegang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!