Teken onze petitie voor keuze!

Vrijdag 26 september 2014

Door FiberApeldoorn

De uitrol van glasvezel in Apeldoorn stopt. Dat bericht hebben wij eind juli gekregen vanuit Reggefiber en KPN. Vorig jaar september leek het te gaan gebeuren in Apeldoorn. De wijken Welgelegen, Zevenhuizen en Osseveld West kregen als eerste wijken in Apeldoorn de kans om een gloednieuw glasvezel netwerk aangelegd te krijgen wanneer 30% van alle huishoudens mee zou doen. Daarna zou de rest van Apeldoorn volgen. De 30% is in deze wijken nooit gehaald. Door veranderde inzichten en deze tegenvallende resultaten hebben Reggefiber en KPN besloten om van een verdere uitrol in Apeldoorn af te zien.

Reggefiber en KPN hebben inmiddels bij de gemeente Apeldoorn aangegeven te willen stoppen met de uitrol van glasvezel in Apeldoorn. In de in 2013 ondertekende samenwerkingsovereenkomst was een afspraak gemaakt om na Welgelegen, Zevenhuizen en Osseveld-West door te gaan naar de wijken Anklaar, Osseveld-Oost en Woudhuis. Er was voor Reggefiber een mogelijkheid om deze overeenkomst eenzijdig op te zeggen wanneer de deelname in de eerste wijken tegen zou vallen.

Helaas heeft de gemeente, in de vorm van wethouder Cziesso, hier geen stokje voor gestoken of kunnen steken.

Het gaat ons niet om de glasvezel of Reggefiber an-sich. Maar door het ontbreken van een toekomstvast netwerk naast de kabel van UPC loopt Apeldoorn achter op direct omliggende steden en dorpen en zijn de inwoners aangewezen op één of twee aanbieders van breedband internet toepassingen, waardoor er geen gezonde concurrentie en keuze mogelijk is. Daarom hebben wij een petitie opgezet welke wij op 29 september willen aanbieden aan verantwoordelijk wethouder Detlev Cziesso.

Wij willen de gemeente met deze petitie oproepen om alsnog weer met Reggefiber om de tafel te gaan zitten om de rest van Apeldoorn toch meer keuze te kunnen geven. Met genoeg ondertekeningen kan de gemeente dit signaal niet langer negeren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!