Het tempo zat er goed in bij the Sleaze Express Tour in Gigant

Woensdag 25 november 2015

Door Pedro Waldenaar

Zaterdag 21 november 2015: drie bands doen onder de naam The Sleaze Express Tour de Popzaal van Gigant aan. Het zal een energiek avondje worden, waarbij het tempo vanaf het begin er meteen flink in zit. Drie bands uit de garagerock-scene toeren met elkaar door de lage landen en trakteren 316 bezoekers op melodieuze, muzikale hardheid.

Green Hornet
Het begint al goed met de Groningse band Green Hornet: strak, hard en zonder een moment van reflectie wordt de Popzaal van Gigant gevuld met grenzeloze passie aan geluid. Het klinkt goed en het klinkt lekker. Ongenadig worden de gitaren, het orgel en de drums bewerkt alsof het de vijand betrof. Het bijzondere is dat alles gewoon met elkaar klopt en dat de muzikanten goed op elkaar zijn ingespeeld. Ongecompliceerd; muziek van stoere jongens met fijnbesnaarde zielen. Even op adem komen is er niet bij.

The Deaf
Als tweede band is de Haagse band The Deaf aan de beurt; eigenzinnig klinkt het geluid; het is hard in zijn muzikaliteit; het tempo ligt hoog en de energie van de band slaat over op het publiek: het kan onmogelijk stil blijven staan. Het orgel blijft nog net op het podium staan en wordt hartstochtelijk bespeeld alsof het een worstelwedstrijd is. Opvallend is het gemengde publiek: merendeel jong maar ook een flink aantal jonge zestigers; waarvan er één zo enthousiast wordt, dat hij zijn net getapte biertje spontaan richting de bandleden gooit.
Het is een zee van geluid dat over ons heen golft en niet te temperen is. The Deaf zorgt ervoor dat het publiek zich de rol van held of heldin kan aanmeten; de held die zich in de zaal beweegt op de snoeiharde klanken en die door de band gezien en gehoord wordt! Een mooie ervaring waar je wel weken op kan teren.

zZz
Als laatste mocht optreden het Amsterdamse duo zZz: een orgel en drums; het podium is gehuld in mist en je ziet nog nauwelijks de 2 muzikanten. Als bezoeker waan je je in een donker bos; de muziek komt van ver en klinkt mysterieus; er is een verlangen om de muzikanten te ontmoeten. Heel bijzonder is dat slechts deze 2 instrumenten zorgen voor een vol geluid en een aangenaam gemoed. Ook is het grappige dat ondanks de hardheid van de muziek er een zekere rust over de zaal neerdaalt. Tijd voor een drankje boven in het café met het gevoel een heerlijke avondje achter de rug.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!