Tennisclassics geven strakke tennisshow

Maandag 8 oktober 2012

Door Redactie

Rob Feber

Als een wervelwind streek afgelopen weekend de Afas tennisclassics voor de tweede keer in Apeldoorn neer. Het Omnisport leek moeiteloos te zijn omgetoverd tot internationale tennistempel. Vanaf de kaartcontrole was je niet meer gewoon in Apeldoorn, maar onderdeel van een door Paul Haarhuis en Jacco Eltingh strak geregisseerde tennisshow.

Mannen die je vroeger alleen via de TV op wereldberoemde plekken zag strijden om miljoenen, spelen nu op ruikafstand potjes voornamelijk om de eer. En alles net als vroeger. Op grote schermen de herhaling van mooie momenten en na de wedstrijd een afsluiting van die monotone dame die je vroeger vaker bij tennis op televisie hoorde. Hoe heette ze ook al weer?

Bij toptennis hoort een sponsordorp met daarin prominent aanwezig de gemeente Apeldoorn. Hier wordt trots duidelijk gemaakt dat de gemeente vind dat dit soort evenementen bij de stad horen. Dat betekent dus borden langs de weg, de naam Apeldoorn groot langs het veld en het is onze burgemeester die de prijzen uitrijkt. En op uitnodiging van de gemeente verschillende lokale ondernemers uit diverse branches die soepel aan elkaar worden voorgesteld. Samen in de service-vuurlinie van Krajicek en Ivanisevic zitten schept echt een band. Want ze lopen misschien wat minder hard, hun service lijkt nog op het oude niveau. Internationaal tennis kijken samen met lokale ondernemers is dat misschien waar het Omnisport voor bedacht is?

Alleen gonsde in de wandelgangen het gerucht dat er andere, rijkere steden aan het loeren zijn naar dit evenement? Dit terwijl wij dit soort evenementen met allure (juist nu) goed kunnen gebruiken. Gelukkig hoorde ik de winnend toernooidirecteur Paul Haarhuis zeggen ook erg blij te zijn met Apeldoorn als locatie. Die uitspraak moeten we hem goed helpen onthouden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!