Terug naar den basis met Wijnbar en Tapperij den Olifant

Vrijdag 24 maart 2023

Door Redactie

“We willen weer bij de beste horen”, glundert Frits Groeneveld, eigenaar van de knusse bruine kroeg, energiek als ik weer eens bij hem aan de bar aanschuif. Het café aan de Kapelstraat begon steeds meer te lijken op een feestcafé, maar daar wil Groeneveld weer verandering in aanbrengen. “Terug naar de basis” noemt hij het, waar kwaliteit weer hoog in het vaandel staat, op alle gebieden, zowel de service, de wijnen, goede bieren en happen om je vingers bij af te likken.

We willen weer bij de beste horen

 

Wijnen, bieren en … Olifantenbier

Samen met Henri Bloem is ook de wijnkaart weer helemaal up to date, met genoeg keuze per glas en ware ‘kelderschatten’ die per fles te bestellen zijn. De speciaalbieren levert Hopdonders, maar dat is nog niet alles. Op 26 maart lanceert Groeneveld het Olifantenbier in samenwerking met bierbrouwerij DAVO uit Deventer. Een weizentripel is het geworden: “fris, fruitig, romig, met een beste bite en… ‘levensgevaarlijk’, want het drinkt zo lekker weg”, grijnst Frits.

Nieuwe kaart

Trots laat Frits de aanzet van de menukaart zien, die inderdaad een lichte trek niet weet te onderdrukken. Zo serveert hij weer ruim gevulde borrelplanken met verschillende warme of koude happen, knoflookgarnalen, flammkuchen en natuurlijk komen de spare-ribs weer terug… die ene, weet je nog? Volgens eigen recept, twee dagen in de marinade. “Ja, ik vind koken gewoon heel erg leuk”, verklaart Groeneveld. Alsof hij zoekt naar een excuus om zijn gasten dat lekkers voor te mogen schotelen.

Ik vind koken gewoon heel erg leuk

 

Kwaliteit in service

Met het doel om weer bij de besten te horen, hoort daar natuurlijk ook kwaliteit in service bij. Zo wordt het personeel getraind in wijn- en speciaalbiertrainingen in samenwerking met Henri Bloem en Hopdonders en zet Groeneveld in op gastheer- en gastvrouw trainingen. “Het gaat hierbij om de hele gastbeleving”, verklaart Frits.

Events weer op de agenda

Bij de wens om weer meer in te zetten op een klassiek borrelcafé, kunnen de bijzondere evenementen natuurlijk niet missen. Zo komt er een opening van het terrasseizoen, kookavonden met wijnen die geselecteerd zijn door Henri Bloem en kun je van donderdag tot en met zaterdag de high beers en high wines weer bestellen: drie rondes, drie soorten én … mooie verhalen.

Frits op Vrijdag

Natuurlijk kan ‘Frits op Vrijdag’ niet in dit rijtje ontbreken. Op vrijdag 14 april tovert Frits Groeneveld zijn Wijnbar & Tapperij Den Olifant weer om tot dé ontmoetingsplek voor ondernemende Apeldoorners. Onder het genot van heerlijke happen en live muziek helpt Frits op Vrijdag mensen het weekend weer inluiden zoals het hoort. Losse kaarten kosten €20,- en zijn te verkrijgen via Eventbrite. Of boek een tafel voor vijf personen, waar je naast de happen, een fles bubbels en een fles wijn bij krijgt. Voor 5 personen €120,- te reserveren bij Frits via geniet@denolifant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!