The (Re) Bells of Youth – het vervolg 

Zondag 29 juni 2014

Door Pedro Waldenaar

Diana Ulrich

Een hete zondagmiddag in de steeg van Gigant; het optreden van de band the Bells of Youth is achter de rug; de band ruimt zijn spullen op en staat op het punt om te vertrekken. Het publiek blijft achter.

En dan opeens zien we dit: een van de dames van de band duwt moeizaam achter een karretje haar muziekinstrumenten naar de auto. Net nog in volle glorie de aandacht van het publiek weten te vangen; nu moeizaam lopend achter een karretje! Een mooi moment om een foto te maken! En die wordt gemaakt! En hier het resultaat; een foto om naar te kijken om gedachten los te maken.

Het is een mooie zomerse zondagmiddag; een zondagmiddag waar je altijd naar kan verlangen; met familie, vrienden of kennissen bij elkaar; vrede op aarde. Altijd kerst. Het zou kunnen?

Het is een mooie vrouw die hier loopt; gevierd in de band; muzikaal een belofte; wie zou hier geen kennis mee willen maken. Wie zou hier geen biertje mee willen drinken; 06-nummers uitwisselen; het zou kunnen?

Het is teleurstellend dat er een afloop is; dat het niet eeuwig doorgaat; dat ook de zondagmiddag op een einde loopt; het is teleurstellend dat we het niet vast kunnen houden; dat er een einde is; het zou kunnen?

Het is nog niet zover; het hoogtepunt is nog niet bereikt; de band beschikt niet over roadies en fans; de dames worden nog niet lastiggevallen en het publiek wordt nog niet op afstand gehouden; de dames moeten het allemaal zelf doen: opbouwen, optreden en dan weer afbreken en op huis aan; alles zelf doen; het zou kunnen?

Voor mij is dit een mooie foto; een foto die blijft hangen; in deze foto ligt kwetsbaarheid; de kwetsbaarheid van een artieste, opgetreden en nu naar huis; duwend achter een karretje met muziekinstrumenten. Hoe zal verder haar avond verlopen; wie ontvangt haar; wat gaat zij doen? Hoe eindigt haar zondagmiddag? En waarom doet ze dit alleen? Wat is dat? Vragen en nog eens vragen en dat roept deze foto op. Mooie foto, Diana!

Het optreden vond plaats op 18 mei jl. in de steeg van Gigant. Het was warm, het was zeer warm.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!