The road to … (deel 1)

Woensdag 6 november 2013

Door Rob Ulrich

Als nieuwkomer in Apeldoorn wil je overal aan meedoen en bij zijn. Zeker als je uit het westen komt, is de omslag immers behoorlijk. Zo deed ik als navigator mee aan de eerste Borrelnoodrally in augustus. Wat een feest. Natuurlijk ging dat niet goed, maar ja… we kenden de omgeving nog niet zo goed. Met de 17e plaats ben ik tevreden. Maar ik zin wel op revanche en heb me direct aangemeld voor de 2e editie, die in februari gaat plaatsvinden (als het weer het toelaat). Startnummer 1 is al in-the-pocket, maar wie zijn de concurrenten?

En ja hoor; binnen Apeldoorn Direct gaat nu een ware rivaliteit ontstaan. De rivalen pakken het vreselijk serieus op, zo hebben ze dat al aangekondigd bij verschillende borrels. Bluf? Uw reizende newbee-reporter houdt de concurrentie scherp in de gaten en is op zijn hoede. In deze en volgende afleveringen van The road to… kunt u getuige zijn van de voorbereidingen van … ja, van wie eigenlijk?

Deel 1
Als je mee wil doen aan een sportieve activiteit moet je conditie natuurlijk ook goed zijn. En als je daaraan twijfelt ga je daaraan werken. Nu kun je ‘sportieve activiteit’ heel breed opvatten. Sommigen verstaan daar zelfs een autorally onder, ondanks dat je zelf weinig meer hoeft te doen dan het in gang houden van je voertuig (en in de juiste richting uiteraard). Althans… zo lijkt het.

Stomverbaasd was ik toen ik bij m’n vertrouwde sportschool kwam en daar een angstvallig afgeschermd deel zag. Wat is dit nu? Nieuwsgierig als ik ben (als paparazzi heb ik jaren in het Gooi de ‘golvende matras’-bewegingen mogen meemaken) is een afgeschermd deel juist geen afgeschermd deel. Eenmaal onder de afscherming gekropen viel m’n mond open van verbazing. De concurrentie. Op de sportschool. M’n ogen vielen bijna uit m’n oogkassen. De één, die met een moordend tempo op de fiets zat, en de ander, die kennelijk rem-oefeningen aan het doen was en daarmee bijna een complete muur bijna naar buiten duwde. Maar vastleggen wie het waren of vertellen wie onze concurrenten zijn… de bodyguards lieten wel heel duidelijk merken dat ze daar niet van gediend zijn.

Ik besloot om rechtsomkeert te maken en een soort angst overviel me. Jeetje… ze zijn wel heel fanatiek bezig. Wat gaan ze nog meer doen? Genoeg redenen om de concurrentie extra in de gaten te houden. The road to… gaat ons vast nog leuke verrassingen bezorgen. Wordt vervolgd…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!