Theater voor blinden en slechtzienden bij Theater Orpheus

Woensdag 17 januari 2018

Door Redactie

Met een visuele beperking naar het theater? Dat kan! Stichting Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor blinden en slechtzienden. Op 16 februari, 18 en 22 april zijn er voorstellingen in Theater Orpheus die ook te volgen zijn voor deze doelgroep, dankzij een introductie en de live audiodescriptie. Zo wordt theater ook ‘zichtbaar’ voor bezoekers met een visuele beperking.

Werkwijze

Om publiek met een visuele beperking te laten genieten van theater is er een aanpak ontwikkeld in nauwe samenwerking met de doelgroep. Zo mogen bezoekers die blind of slechtziend zijn en hun begeleiders een uur voor aanvang van de voorstelling al de zaal in om kennis te maken met het decor en de spelers. Tijdens de voorstelling vertelt de blindentolk via een draadloze koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Op deze manier is de theaterbeleving compleet voor mensen die visueel niet alles meekrijgen.

,,Ik ben ontzettend trots dat wij Stichting Komt het Zien dit seizoen voor het eerst mogen verwelkomen,” zegt Meta Neeleman, directeur Theater Orpheus. “Orpheus streeft ernaar om theater toegankelijk te maken voor echt iedereen. Met deze samenwerking hopen wij ook theaterliefhebbers met een visuele beperking een onvergetelijke avond te bieden.”

Voorstellingen Orpheus

Op 16 februari biedt Stichting Komt het Zien! voor de eerste maal live audiodescriptie tijdens de voorstelling Harrie & Eva, een paradijselijke komedie van de hand van Jon van Eerd, in de traditie van Harrie Vermeulen. Op 18 en 22 april is er een blindentolk aanwezig bij de must-see musical van dit theaterseizoen; Fiddler on the Roof.

Tickets bestellen

Tickets kunnen telefonisch besteld worden bij Theater Orpheus via 055 – 527 03 00
De introductie in de zaal start op 16 februari en 18 april om 19.00 uur en op 22 april om 13.30 uur. Gasten ontvangen van tevoren nog een speciaal servicebericht hierover per email. Meer informatie: www.komthetzien.nl/agenda

Live audiodescriptie tijdens theatervoorstellingen wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!