Theatermaker Saleh Hassan Faris brengt monoloog naar GIGANT

Donderdag 24 augustus 2023

Door Redactie

Op 1 november aanstaande zal theatermaker Saleh Hassan Faris (1962) zijn theatervoorstelling “Het Koude Paradijs” opvoeren in de theaterzaal van GIGANT. Met een aangrijpende monoloog, ondersteund door live-muziek, deelt Faris zijn persoonlijke verhaal als een acteur gedwongen zijn vaderland te verlaten. In zijn Nederlandstalige toneelstuk neemt hij het publiek mee op zijn zoektocht naar een thuis in een nieuwe wereld.

Diepgaande reis

“Het Koude Paradijs” biedt een kijkje in het leven van Saleh Hassan Faris, die in 1997 Irak ontvluchtte en zich sindsdien in Amsterdam heeft gevestigd. Met zijn theatervoorstellingen streeft Faris ernaar om een brug te slaan tussen Nederland en de Arabische wereld. Afgestudeerd aan de Kunstacademie in Bagdad, met een focus op Theater, kwam hij naar Nederland als politieke vluchteling. In zijn Nederlandse toneelstukken belicht hij aspecten van de Arabische wereld, terwijl hij tegelijkertijd in het Arabisch heeft geschreven over de Nederlandse theaterwereld.

Veelzijdige kunstenaar

Naast zijn werk als producent en regisseur van eigen theaterproducties, heeft Saleh ook opgetreden in diverse voorstellingen, waaronder de bekende productie “Hoe ik talent voor het leven kreeg,” gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan al Galidi en opgevoerd in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Sinds oktober 2021 heeft Saleh Hassan Faris zijn stempel gedrukt op verschillende podia en theatervoorstellingen.

Praktische informatie

De voorstelling biedt niet alleen een meeslepende ervaring, maar ook de gelegenheid voor het publiek om na afloop in gesprek te gaan met Saleh Hassan Faris. Kaarten voor “Het Koude Paradijs” kunnen worden aangeschaft aan de balie van GIGANT of via de site van het theater.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!