Theaterstraat Ugchelen. Diversiteit op hoog niveau

Zondag 26 september 2010

Door Stadsmens

Zaterdagavond 25 september stond Ugchelen in het teken van de derde theaterstraat. Zestien verschillende theateroptredens in evenzovele huizen aan de Ugchelseweg. Het unieke van dit evenement is dat de opredens plaatsvinden in huiskamers, serres en verandas, kortom bij de bewoners thuis. Dat maakt de optredens intiem en heel direct. Suze en Annabel zijn twee meiden, afgestudeerd aan het conservatorium Utrecht die met liedjes over mannen de luisteraars meevoeren in hun belevingswereld. De dames combineerden zuivere meerstemmige zang met leuke teksten en zo nu en dan verrassende wendingen in hun nummers.

Pieter Derks, een jonge cabaretier die aan het begin staat van een lange tournee langs de theaters gebruikte zijn kleine podium om lekker te try-outen. Ook Gilian de Vries deed dat vrijuit als voorbereiding op haar show de Narcist die in februari 2011 in premiere gaat. Getooid in een spiegelende outfit en zich omringend met veel zelfportretten werd al duidelijk waar het in februari naar toe gaat. Een boeiend kijkje in de wereld der narcisten.

De laatste voorstelling betrof het expirimentele theater van De Smederij. Het thema lucht werd vormgegeven door honderden zwart-witte ballonnen die café Back in Town omtoverden tot een luchtig podium waar de vier acteurs van De Smederij uitbeeldden dat zonder lucht niet te leven valt. Deze vorm van theater werd niet door iedereen begrepen. Getuige een aantal domme en vooral respectloze opmerkingen die een aantal bezoekers meenden te moeten maken. Jammer. Het was de enige smet op een leuke avond. In de tent ging, na afloop van de voorstellingen, het feest nog even door.  Ugchelen kan terugkijken op een geslaagd evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!