Thijs Linskens brengt frisse energie en jeugdige passie naar GIGANT

Dinsdag 12 maart 2024

Door Jasmijn ten Napel

Per 1 januari heeft GIGANT, het poppodium in Apeldoorn, een nieuwe Programmeur Pop & Dance: Thijs Linskens. Hij neemt het stokje over van Joris Postulart en brengt een achtergrond in de muziekindustrie met zich mee. In dit artikel stellen we Thijs even voor.

Thijs Linskens, afkomstig uit Venray, is afgestudeerd in communicatie in Tilburg en vond zijn weg naar Apeldoorn na het tegenkomen van de vacature waar hij naar op zoek was. Met een reistijd van 2,5 uur met het openbaar vervoer heeft Thijs zijn plek gevonden in de bruisende muziekscene van Apeldoorn.

Perfecte match

“Ontzettend leuk om te doen,” aldus Thijs over zijn nieuwe functie. “Nieuwe stad, nieuwe collega’s, het was even inkomen, maar ik heb het gevoel dat het Apeldoornse publiek geïnteresseerd is in de stroming waar ik het meest verstand van heb: hard rock, metal, punkshows voor de wat oudere doelgroep.”

Thijs, die eerder ervaring opdeed bij evenementen als Zomerparkfeest in Venlo en punkfestival Jera On Air, brengt niet alleen kennis maar ook een verfrissende energie met zich mee. Zijn persoonlijke liefde voor ruigere en hardere muziekgenres ziet hij als een perfecte match met het Apeldoornse publiek.

“Dit wil ik vaker meemaken”

Als eigenaar van het cassettelabel/boekingskantoor Schmetterling Records heeft Thijs de kneepjes van het vak geleerd. Deze ervaring neemt hij mee in zijn rol als programmeur, met de intentie om een jonger publiek naar GIGANT te trekken. “Ik wil graag een jongeren doelgroep naar de GIGANT trekken, er is nog veel winst te behalen op gebied van concerten en dansproducties,” benadrukt Thijs. “Ik wil een ontzettend leuke avond bieden, zodat mensen na afloop naar huis gaan, de agenda weer bijpakken, en denken: dit wil ik vaker meemaken.”

De 26-jarige Thijs, wonend in Oostrum bij Venray, is vastbesloten om met het complete team van GIGANT fantastische shows neer te zetten. Zijn focus op hard rock, metal en punk, gecombineerd met zijn passie voor jeugd, belooft een veelzijdig en boeiend programma voor het Apeldoornse publiek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!