Tieners voor tieners in pakkende show

Zondag 6 november 2016

Door David Levie

Nederland zit barstensvol talent. Een Apeldoorner als Tim Koldenhof weet daar alles van. Zijn theaterschool dankt er haar bestaansrecht aan. Voor het eerst mag Koldenhof als producent een muziektheatershow maken die landelijk moet scoren. Op het Zwitsalterrein was gisteravond (zaterdag 5 november) de première van Pretty Talk Z.

In het uitgaansleven is de categorie ’tieners tussen 13 en 17 jaar’ een vergeten groep. Ze hebben doorgaans niet al te veel te besteden en vallen daardoor buiten de boot. Ze zijn lastig te plaatsen: te groot voor het servet, te klein nog voor het tafellaken. Wellicht is daardoor de productie JeansTeen Z voortijdig gestrand. De financiële risico’s waren gewoon te groot.

Blijkbaar niet voor de Apeldoornse zakenman Hans Liefers. Met medestanders uit zijn netwerk bracht hij ruim een ton bijeen om alsnog een swingende show van de grond te tillen met veertien tieners die zonder zijn inmenging van een koude kermis zouden zijn thuisgekomen, al hun moeite ten spijt . Nu mogen ze het land in. Te beginnen in Raalte.

De show mag er wezen. Lekkere hits, pittige choreografieën en frisse tieners die van wanten weten. Met op de achtergrond een professionele band met door de wol geverfde muzikanten. Al blijft het lastig om liedjes te vinden voor jongeren die nog een volwassen man of vrouw moeten worden. ,,Dat repertoire is er vrijwel niet’’, zegt acteur Joji Na, de zakenpartner van Tim Koldenhof.

Daardoor zingen meisjes over liefdes waaraan ze nog lang niet toe zijn. Zingen kunnen ze, imiteren is geen probleem, maar echt geloofwaardig zijn ze niet. Het blijft vooralsnog een aangeleerd kunstje. Maar je ziet dat ze klaar zijn voor het grotere werk in kleinere theaterzalen. Vier Apeldoorners zijn van de partij waaronder Leon, de zestienjarige zoon van de hoofdsponsor.

De dinershow van zaterdagavond ging er in als koek. Net als de geserveerde gerechten in een behaaglijk warme evenementenhal. Op honderd meter van het hoofdkwartier van Tim Koldenhof. Hij laat weten dat er inmiddels vijftien theaters de show hebben geboekt. Apeldoorn is daarbij al moet het publiek tot maart 2017 wachten alvorens Pretty Talk Z warmgedraaid in Gigant neerstrijkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!