Tips gezocht over vernieling speelterrein Matenschans

Dinsdag 27 mei 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

 

Apeldoorn – De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over de vernielingen aangericht bij het pas geopende speelterrein de Matenschans. Het speelterrein is zaterdag 17 mei geopend en moest woensdag alweer gedeeltelijk worden afgesloten door de gemeente omdat de vernielingen het terrein onveilig maakten. Het speelterrein is een aanwinst voor de buurt en politie en gemeente vinden dat het niet onbestraft mag blijven dat vandalen het speelplezier van kinderen uit de buurt op deze manier verpesten.

Vernielingen
Vanaf 13 mei zijn bij het speelterrein diverse vernielingen aangericht. Zo is een valnet vernield, het rubber bij een waterspeelplek is vernield, er is graffiti aangebracht en er is een trekvlot vernield. ook is er geprobeerd brand te stichten in en op de speeltoren. Verder is geprobeerd om de touwen van het trekvlot en de hangbrug in brand te steken. De politie gaat ervan uit dat de vernielingen waarschijnlijk door meerdere personen gepleegd zijn, al dan niet in groepsverband.

De gemeente heeft aangifte gedaan van alle vernielingen en wil alle schade verhalen op de daders. De herstelwerkzaamheden zijn ook al gaande. De intentie is om het speelterrein zo snel mogelijk weer te kunnen openen.

Extra aandacht in surveillance
De politie besteedt in haar surveillances in de buurt extra aandacht aan het speelterrein en ook het buurtpreventieteam in de Matengaarden neemt het speelterrein ’s avonds mee in hun rondjes door de wijk. Ook voor omwonenden geldt; ziet u verdacht gedrag op of rondom het speelterrein, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond, bel de politie via 0900-8844. Is sprake van een heterdaad situatie, en ziet of hoort u dat op dat moment een vernieling gepleegd wordt, bel dan meteen 112.

Tips gezocht
De politie neemt deze vernielingen hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. De politie roept iedereen die iets weet over welke personen verantwoordelijk zijn voor deze vernielingen met klem op om de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem een melding doen, kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bron: Politie.nl | Laatste update: 27-05-2014 | 08:44

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!