Tis hier fantastisch!

Vrijdag 27 augustus 2010

Door apeldoornextra

De Veluwe is een geliefde vakantiebestemming voor veel (Nederlandse) vakantiegangers. Niets voor niets vind je in, en vooral rondom, Apeldoorn legio campings en bungalowparken die jaarlijks vele toeristen trekken. Wat vinden deze mensen van Apeldoorn, haar centrum, dorpen, toeristische attracties en haar inwoners? ApeldoorNEXTra ging op pad langs verschillende campings en vroeg hen: wat is hier zo fantastisch?

Uit onderzoek blijkt dat de Veluwe door bezoekers uit eigen land geassocieerd wordt met bos, natuur, heide en rust. Tijdens onze tocht langs de campings wordt dit grotendeels bevestigd. De meesten die wij spraken komen hier al jaren met veel plezier. Niet alleen vanwege de rust maar ook om cultuur te snuiven en actief bezig te zijn. We spreken een familie uit West-Friesland, zij komen hier al 22 jaar. Op de camping is veel te doen voor de kinderen en ze vinden Apeldoorners veel minder gehaast dan Westerlingen.

Op een andere, drukkere, camping spreken we een rij buurtjes. In het zwembad krioelt het van de kinderen, ouders zitten ontspannen voor de tent. Populaire trekkers voor hen zijn onze bossen, Paleis ’t Loo, het centrum, de Julianatoren en de Apenheul. Maar ook de omliggende dorpen en de camping zelf bieden veel vertier. Van braderie tot kermis en bingo, voor ieder wat wils. Over de Apeldoornse mentaliteit zijn ze enthousiast: “Mensen zijn vriendelijk, gemoedelijk en de omgeving is prachtig!”

De conclusie is duidelijk: Toeristen komen hier graag en vermaken zich op allerlei manieren in Apeldoorn en omgeving. Houd je van drukte en mensen, dan zoek je die op. Ben je juist meer gesteld op rust en privacy, dan trek je je probleemloos terug. Apeldoorn is met recht het groene hart van de Veluwe!

Nieuwsgierig naar wat toeristen ons nog meer vertelden? Lees ApeldoorNEXTra!

(Foto: Medea Huisman)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!