Toch nog een warme kerst met corona

Zaterdag 26 december 2020

Door Amrutha Mol

Kerst in coronatijd, niemand zat daar op te wachten. De kerstdagen zouden warm en gezellig moeten zijn. Met de hele familie rond de kersttafel of met vrienden rond de boom. Door de nieuwe maatregelen en de aangescherpte lockdown, die onze premier Mark Rutte aankondigde, kunnen we helaas niet met grote groepen samen komen. Maar dat betekent niet dat deze kerst ongezellig hoeft te zijn. Zo zijn er alternatieven: zoom kerstborrels met collega’s, een online kerstdiner met vrienden, samen videobellen met je oom of tante of voor het raam even zwaaien naar oma.

Maar het voelt toch een beetje eenzaam voor veel mensen: kerst in coronatijd. Maar daar kun je iets aan doen: bel nog een keertje naar je oma die ver weg woont, stuur een kaartje naar je beste vriendin, stuur een klein presentje naar een eenzame oudere of laat de buren weten dat je ze, ondanks dat je ze bijna nooit ziet en spreekt, een fijne kerst wenst en dat ze altijd bij je aan mogen kloppen als ze iets nodig hebben. Zo maken we de kerst in coronatijd toch nog een beetje gezellig met elkaar.

Support your local

Waar we normaal gesproken met z’n allen massaal uit eten gaan, bestellen we nu bij de plaatselijke horeca. Dat is maar goed ook, want de horeca heeft het zwaar. Gelukkig zijn de meeste restaurants open voor bestellingen of afhalen en zo support je ook nog eens de lokale Apeldoornse ondernemer. Niet alleen de horeca heeft het zwaar, de zorg heeft het ook zwaar en daarom is het ook belangrijk om de zorgmedewerkers in je omgeving te laten weten dat je aan ze denkt.

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat, iets doen voor een andere jezelf ook een goed gevoel kan geven. Zo maak je niet alleen een ander blij maar ook jezelf. En dat is toch wel heel mooi met kerst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!